NRK Meny
Normal

Sivert (23) er den mest lovende eleven ved Paul McCartney-skolen

Sivert Hjeltnes Hagtvet vant prisen som den mest lovende studenten som uteksamineres ved linja for lydteknologi ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) i år.

Seremoni

Fra venstre: leder ved studieretningen Jon Thornton, prisvinner Sivert Hagtvet, produsent Steve Levine og representant fra Music Producers Guild Tony Platt.

Foto: Privat

Prisen deles årlig ut til den mest lovende i sitt kull. Den gir blant annet mulighet til å jobbe med produsenter i England. Hagtvet sier at han var litt overrasket over å vinne prisen.

– Det er par større og mindre priser som deles ut til engasjerte studenter hvert år. I mars fikk jeg vite at jeg kunne bli nominert til en av disse prisene, og så var jeg så heldig at jeg fikk denne her da, som er den gjeveste, sier Hagtvet.

Prisen deles ut Music Producers Guild, som er en organisasjon for musikkprodusenter. I samarbeid med universitetet.

Inspirasjon i Trøndelag

Oslo-gutten hadde egentlig ikke tenkt å satse på musikk, men ble inspirert av lærere og medelever på Trøndertun folkehøgskole i Melhus.

– Jeg begynte på folkehøgskole, egentlig som en pause før studier, men der møtte jeg mange mennesker som var fast bestemte på å leve av musikken. Det hadde egentlig ikke falt meg inn før det året, men så dro jeg på en audition på LIPA og endte opp med å gå der, sier han.

Sivert vokste opp med å spille fiolin, men gjennom oppveksten har spilt i band i Oslo-området og hatt musikk som hobby. Men de tre siste årene har han studert lydteknologi ved det høythengende universitet som ble stiftet av Paul McCartney.

Fra indierock til Bremnes

23-åringen har jobbet med mye forskjellig musikk, og han tror det kan ha bidratt til at han vant prisen.

– Det er en fin blanding. Og jeg tror kanskje det er grunnlaget til at jeg fikk denne prisen. At jeg har jobbet med mye forskjellig, alt fra indierock til den nye musikken fra Inge Bremnes som har blitt spilt på NRK i løpet av våren, sier Hagtvet.

Bremnes har også studert ved Paul McCartney-skolen i Liverpool.

Lerche, Ronson og Grieg

Av musikalske forbilder er det mange som har inspirert Hagtvet.

– Av norske har jeg fulgt Sondre Lerche gjennom hele oppveksten. Rent klassisk er Grieg favoritten og generelt romantiske komponister. I mer moderne tid liker jeg veldig godt Mark Ronson, som blant annet har jobbet med Amy Winehouse og Adele.

– Det er veldig mange flinke, det er vanskelig å ramse opp alle, sier Hagtvet.