Silkeapene har kommet hjem igjen

Nano og Harald ble i går kveld levert tilbake til Oslo reptilpark.

Se direkte fra Oslo reptilpark

DIREKTE: Fra klokken 10.30 sender vi direkte fra buret til silkeapene.

– Det var stor gjensynsglede både hos apene og hos menneskene, sier en lykkelig dyrepasser, Camilla Bjerke.

Det var en anonym og angrende synder som leverte apene tilbake, meldte Oslo reptilpark på sine Facebook-sider onsdag kveld.

Camilla Bjerke

Dyreansvarlig i Oslo reptilpark, Camilla Bjerke, fryktet for apenes liv.

Foto: Privat

– Apene er tilbake og i god stand, sier Bjerke til NRK.

Ble levert i taxi

Apene ble natt til onsdag stjålet fra parken. Tyveriet ble oppdaget onsdag morgen, da de ansatte ble møtt av knuste glassbur og redde dyr.

Men i går kveld ble de altså levert tilbake. Bjerke forteller at hun stod ute på parkeringsplassen foran reptilparken ved 22-tiden i går kveld. Hun hadde deltatt på et møte og stod der sammen med en liten gjeng.

– Plutselig ser vi en drosje som parkerer foran parken. Det kommer en mann ut med to store Ikea-poser. Så sier vi; nå kommer apene kanskje? Også gjorde de jo det!

Harald tilbake med Thomas

VIDEO: Harald (i forgrunnen) er endelig tilbake i buret sitt med broren Thomas (bak).

Tror ikke taxi-mannen var tyven

Bjerke innrømmer at det kom noen gledestårer da hun skjønte at Harald og Nano var kommet hjem igjen.

– Han spurte om vi jobbet i reptilparken og så ga han oss apene. Det var helt ubeskrivelig. Jeg finner ikke ord for hvor glad jeg ble.

Apene var litt pjuskete i pelsen, men ellers var begge fine i formen. Reptilparken vet ikke mye om hvor apene har vært eller hva som har skjedd, men de tror ikke det var den skyldige som kom kjørende i taxien.

– Jeg tror ikke det var han som hadde stjålet dem, sier Bjerke.

Nano tilbake i buret

TILBAKE: Nano var veldig sulten da han kom hjem, forteller dyrepasseren. Og han var veldig glad for å se søsteren sin som satt og ventet i buret.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Fryktet de var døde

Apene tåler veldig lite stress, og krever spesiell mat og behandling. Reptilparken fryktet derfor at dyrene allerede var døde.

– Apene våre er ikke vant til å bli håndtert. De tåler folk tett innpå seg, men ikke å bli klappet eller holdt fast. Aper er skjøre dyr, og nye omgivelser kan være veldig skummelt. De som er igjen i parken er veldig skremt og har ikke turt å bevege seg i hele dag. De er livredde, sa Bjerke.

Nå er de lykkelige for at apene er tilbake og i god behold.

– Det var stor gjensynsglede både hos apene og hos menneskene, sier en lettet og glad Camilla Bjerke.

Redde aper i bur mens ansatte rydder etter innbrudd.

LIVREDDE: De tre dverg-silkeapene som var igjen i reptilparken var i går stresset og redde etter nattens innbrudd. Nå er de lykkelige over å ha fått vennen sine tilbake.