NRK Meny
Normal

Siktet på folk med våpen – pågrepet etter fire dager

Mannen som siktet på forbipasserende i Oslo sentrum med et tohåndsvåpen er pågrepet.

Overvåkingsbilde på Twitter

Politiet publiserte forrige uke dette overvåkningsbildet, som skal vise den pågrepne mannen.

Det var vitner som søndag 5. juli kontaktet politiet og fortalte at en mann hadde tatt en maskinpistol ut av en gitarkasse i Storgata i Oslo. Han skal så ha lagt fra seg gitarkassen og gått fra stedet med et skytevåpen i hendene. Politiet trodde først det var en maskinpistol, men det viste seg å være en annen type tohåndsvåpen.

Etter flere dagers leting ble mannen pågrepet av en politietterforsker fra Sentrum politistasjon torsdag, skriver Aftenposten.

– En person ble kjent igjen av to polititjenestemenn fra etterforskningsavdelingen, da de var ute på en annen jobb, sier politiførstebetjent ved Sentrum politistasjon, Einar Kroglund til NRK.

Mannen er nå siktet for brudd på våpenloven og forsøk på grovt ran. Han er varetektsfengselet i seks uker.

Skal ha trukket av

Vitner har fortalt politiet at mannen, som er i 40-årene, skal ha trukket av våpenet, men at det bare kom et klikk og ikke noe skudd. Kort tid etterpå ble våpenet funnet på Starbucks i Torggata.

– Han har erkjent de faktiske forhold, men erkjenner ikke straffskyld for grovt ran, sier mannens forsvarer, advokatfullmektig Magnus Svanberg, til NRK.

Den pågrepne er dømt seks ganger tidligere, for blant annet vinningskriminalitet og narkotikakriminalitet. Han er også tiltalt i en annen sak, som etter planen skal opp i Oslo tingrett i august.

Bakgrunnen for at han nå er siktet for grovt ran er at han, ifølge politiet, rettet våpenet mot en tilfeldig forbipasserende og forsøkte å rane denne personen. Ranet ble ikke gjennomført.