Siktet i to nye overgrepssaker

Tobarnsfaren som har innrømmet overgrep mot to femåringer i Asker, er nå siktet for lignende forhold mot to nye jenter.

Overgrep Asker

I dette området skal overgrepet mot de to jentene ha funnet sted.

Foto: Andrea Kluge / NRK

– Vi har tatt inn et forhold fra 2010 inn i siktelsen hvor han den gang var siktet for seksuell omgang med barn under 10 år. I tillegg er han siktet for seksuell handling mot en jente på 8 år, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe.

Siktet i gjennåpnet sak

Den siktede mannen i 40-årene ble pågrepet 8. august, seks dager etter at to mindreårige jenter ble utsatt for seksuelle overgrep i et skogholt på Borgen i Asker.

En DNA-profil fra åstedet samsvarer med den siktede mannens DNA. Dagen etter pågripelsen ble han varetektsfengslet i fire uker ved Asker og Bærum tingrett.

Samme dag ble det også gjort et nytt dommeravhør av en ny jente på 8 år. Det er dette forholdet 45-åringen nå er siktet for.

I 2010 ble mannen etterforsket for overgrep mot barn, men saken ble henlagt. Få dager etter pågripelsen bestemte politiet i Asker og Bærum å gjenåpne saken fra 2010 på bakgrunn av «samlet informasjon».

– Det ble i dag gjennomført nye dommeravhør der den fornærmede jenta bekreftet at hun hadde blitt utsatt for seksuell omgang. Derfor har vi utvidet siktelsen, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe om hendelsen fra 2010.

Siktelsen kan bli ytterliggere utvidet

Den siktede 45-åringen har ikke blitt avhørt enda, men i 2010 nektet han straffskyld. Han skal bli avhørt på nytt men det er ikke avgjort når.

Politiet utelukker ikke at siktelsen mot 45 åringen kan bli utvidet.

– Akkurat nå er vi er ikke kjent med at det er flere offer, men vi utelukker ikke at det kan komme flere saker.