NRK Meny
Normal

Siktet for sexhacking

En person fra Akershus er siktet for å ha brutt seg inn på nettstedet hemmelig.com

Laptop

Tre personer er siktet for å brutt seg inn på sexnettstedet, og nå er 26 000 brukerkontoer på avveie.

Foto: Péter Gudella / Scanstockphoto

Sammen med to andre personer skal personen fra Akershus brutt seg inn på sexnettstedet Hemmelig.com, som regens for å være blant landets største markedsplasser for sexkjøpere og prostituerte.

Nettstedet har 26.000 brukerkontoer. Nå er disse på avveie.

Politiaksjon

Lørdag 7. januar aksjonerte politiet mot tre adresser og pågrep tre personer i forbindelse med datainnbrudd av sexnettstedet. Kripos meldte søndag at alle tre er siktet for å ha brutt seg inn i nettstedets database.

De siktede hører til politidistriktene Follo, Midtre-Hålogaland og Sør-Trøndelag, og politi fra distriktene bidro også i aksjonen.

– Kripos vil videre gjennomgå og analysere beslagene fra aksjonen, og man må påregne at den videre etterforskningen vil ta noe tid. Alle de tre siktede har vært samarbeidsvillige og bidratt til at Kripos har kunnet iverksette tiltak for å redusere faren for videre spredning av materialet, opplyser Kripos.

Erkjenner straffeskyld

De tre pågrepne er blitt avhørt, og alle erkjenner straffskyld.

– De ble løslatt etter avhørene fordi politiet ikke anser at det er fare for bevisforspillelse, forteller Kripos.

Før jul skrev Dagbladet om at flere hackere hadde fått tak i brukerdatabasen til nettstedet hemmelig.com. På listen stod kjente navn, blant annet fra idrett, næringsliv, musikk og politikk. Innehaverne av nettstedet anmeldte datainnbruddet til Oslo politidistrikt i slutten av desember.