Litografiet "Historien" av Edvard Munch
Foto: Politiet

Siktet for Munch-tyveri fra 2009

Oppsummert

Munch-litografiet «Historien» som ble stjålet fra et galleri i Oslo i 2009 ble mandag 04.04.16 funnet igjen, og to menn ble pågrepet og siktet for heleri.

 • Tiltalt for heleri av Munch-bilde

  Imran Saber er tiltalt for heleri av det stjålne litografiet «»Historien«» av Edvard Munch, skriver VG. Mandag 4. april i år overleverte han bildet til en Vestfold-mann i 50-årene, ifølge den nye tiltalen. Rettssaken kommer opp i mars neste år.

  Litografiet "Historien" av Edvard Munch
  Foto: Politiet
 • Varetekt med delvis isolasjon

  38 år gamle Imran Saber som var siktet for grovt heleri etter tyveriet av et Munch-kunstverk i 2009, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. I likhet med den andre siktede i saken må også han sitte i delvis isolasjon.

 • Erklærte seg ikke skyldig

  Munch-siktede Imran Saber (38), også kjent som «Onkel Skrue», erklærte seg ikke skyldig da han ble framstilt for varetekt i ettermiddag. Han har ennå ikke forklart seg for politiet om saken, men utelukker ikke at han komme til å gjøre det.

 • Fire ukers varetekt

  Den 55 år gamle mannen som er siktet for heleri i forbindelse tyveri av et Munch-kunstverk, er varetektsfengslet i fire uker med delvis isolasjon. Det betyr at siktede holdes unna den andre medtiltalte i saken. 55-åringen tok betenkningstid.