NRK Meny
Normal

Siktet for drapsforsøk

JESSHEIM: Politiet utvider siktelsen til å gjelde drapsforsøk, etter at en mann skadet tre personer i en bolig på Jessheim lørdag.

Jessheim skadd

Ved 11-tiden lørdag formiddag fikk politiet på Romerike melding om at flere personer var skadet i en enebolig i et boligfelt i Jessheim sentrum.

Foto: Peter von Tangen-Jordan / NRK

Mannen i 20-årene var opprinnelig siktet for legemsbeskadigelse, men under avhør søndag ettermiddag kom det frem flere opplysninger.

Dette gjorde at politiet har utvidet siktelsen til forsøk på drap, men de vil ikke si hva slags opplysninger det er snakk om.

– Han har erkjent de faktiske forhold og har også erkjent straffskyld for siktelsen, sier politioverbetjent Terje Didriksen på Ullensaker lensmannskontor

Den siktede samtykker til varetektsfengsling i fire uker, to uker med brev- og besøksforbud.

Ligger i koma

Voldsepisoden fant sted lørdag formiddag. Politiet rykket ut til stedet sammen med andre nødetater, og fikk raskt kontroll over gjerningsmannen.

En mann i 50-årene ble alvorlig skadet og sendt til Ullevål sykehus med ambulansehelikopter. To kvinner som var i samme hus ble også innlagt på Ullevål sykehus.

– Mannens tilstand er fortsatt alvorlig, men stabil. Han ligger i koma, sier Didriksen.

En kvinne i 40-årene, og en jente i tenårene har lettere skader, og de to vil bli liggende på sykehuset til observasjon til mandag. Politiet vil ikke si om det var flere personer i huset.

Så langt politiet kjenner til, er alle de involverte i familie.

– Det er foreløpig for tidlig å si noe om hva som er motivet for ugjerningen, sier politioverbetjent Terje Didriksen på Ullensaker lensmannskontor.

Politiet vil gjøre flere vitneavhør i saken i løpet av søndag ettermiddag og kveld.

Jessheim vold
Foto: Peter von Tangen-Jordan / NRK