NRK Meny
Normal

Siktet for drap på tre søsken

Helt uforståelig, sier politiet etter at tre søstre på 13, 24 og 27 år ble skutt og drept i sitt eget hjem i Oslo. Broren (30) er siktet for drapene.

Trippeldrap Kaldbakken
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

En annen bror av søstrene ringte og varslet politiet om tragedien ved 22-tiden søndag kveld.

En time senere ble den eldste broren i søskenflokken pågrepet uten dramatikk, bare et par kilometer fra åstedet.

Det er trolig meg dere skal ha tak i, skal mannen ha sagt til politiet før han segnet om.

Motivet er uklart

Da hadde store og bevæpnede politistyrker jaktet på mannen som er siktet for å ha skutt ned sine tre søstre i leiligheten i Karl Flods vei på Kalbakken i Groruddalen.

Den siktede er overført fra Legevakten til politiets varetekt.

- Vi håper det blir mulig å avhøre ham i løpet av tirsdagen, sier vaktleder på kriminalvakten i Oslo politidistrikt, Johan Gundersen.

Bakgrunnen for familietragedien er enn så lenge et åpent spørsmål for politiet. Noe klart motiv har etterforskerne ikke så langt fått øye på.

- Dette er en helt uforståelig tragedie, sier Gundersen.

Bodde i en storfamilie

To av søstrene var i 20-årene, mens den yngste trolig er i alderen 12-14 år.

Den siktede 30-åringen skal ifølge VG ha fungert som familiens overhode når faren, en pensjonert pakistansk mann, var på en av sine reiser til Pakistan.

I huset skal det bo en storfamilie med tre brødre fra 18 til 30 år med koner og barn, og tre søstre. Den siktedes kone og barn er ifølge VG med svigerfaren på reise til Pakistan.

Heller ikke naboene forstår noe av tragedien. Folk som samlet seg utenfor åstedet søndag kveld fortalte om en veldig trivelig og helt vanlig familie som blant annet inviterte naboer over på pakistansk mat. 

- I nærmijøet så er dette ganske grusomt. Det er sånn man hører om i byen, men ikke i vårt booområde. Det er ikke sånn det skal være, sier nabo Aina Kjerte.

Drapsvåpenet trolig funnet

Tekniske etterforskere fra Kripos ankom åstedet etter midnatt natt til mandag. De jobbet ut over natten med å sikre spor etter tragedien, og blant annet skal drapsvåpenet være funnet.

- Vi har funnet en pistol ved åstedet som antas å være drapsvåpenet, sier Unni Grøndal i Oslo politidistrikts informasjonstjeneste.

De tre søstrene skal ha blitt funnet på ulike steder i leiligheten, ifølge flere medier.

Trippeldrap Kaldbakken
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX