Drapssiktet 64-åring sikret bildebevis av vennens bil

Da den nå drapssiktede 64-åringen la merke til skadene på den medsiktede 37-åringens bil, tenkte han med en gang på Sigrid-saken og sikret seg bilder av bilen.

siktede

En 37 år gammel mann og en 64-årig mann er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Det kommer frem i fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett i kveld.

Retten opplyser at 64-åringen i politiavhør har forklart at han observerte skader på bilen til den medsiktede 37-åringen, som er en god venn av ham, og at han da tenkte på Sigrid-saken.

På det tidspunktet var Sigrid fremdeles savnet.

«Siktede har forklart at han sikret seg et bevis for skadeobservasjonen på bilen (...),» oppgir retten.

Etter det NRK forstår, er det snakk om bildebevis.

– Påfallende at han knyttet det til Sigrid-saken

Videre påpekes det at 64-åringen ikke på noe tidspunkt videreformidlet mistankene og bevissikringen til politiet «til tross for at Sigrid-saken var gjenstand for enorm mediaoppmerksomhet».

Retten betegner det også som påfallende at mannen med en gang knyttet bilskaden opp mot Sigrid-saken:

«Retten bemerker i denne forbindelse at saken på dette tidspunktet i media var omtalt som en forsvinningssak, og at det ikke kunne utledes at det dreide seg om en påkjørsel,» står det i kjennelsen.

Som NRK.no fortalte i går, sa 64-åringen til en bekjent fredag for en knapp uke siden at han mistenkte at en han kjente, hadde noe med Sigrid-saken å gjøre.

– Vi kom i snakk om Sigrid-saken. Da sa 64-åringen: Jeg mistenker at noen jeg kjenner, har noe med saken å gjøre, fortalte kilden til NRK.no i går.

Tre dager etter denne samtalen ble 64-åringen og en 37 år gammel mann pågrepet i en væpnet aksjon i et verksted på Kolbotn. I et skogholt like ved fant politiet Sigrid Giskegjerde Schjetne drept.

Svekket mistanke mot 64-åringen

De to drapssiktede mennene er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon.

Begge to har helt siden de ble pågrepet nektet straffskyld.

Retten påpeker i dag at den mener mistankegrunnlaget er svakere for 64-åringen enn for 37-åringen.

Aase Karine Sigmond har ikke snakket med sin klient, som ved 20.30-tiden var på vei til Ila fengsel.

– Vi har ikke tatt noen stilling til om vi skal anke kjennelsen. Politiet skal gjennomgå opplysninger fra min klient, og dersom opplysningene stemmer, tror vi han kan løslates før det har gått fire uker. Jeg håper politiet gjennomgår opplysningene raskt. De har sagt at de prioriterer dette arbeidet, sier Sigmond til NRK.no.

«Dreier seg ikke om trafikkulykke»

Retten legger til grunn at Sigrid ikke ble utsatt for en bilulykke.

«Slik saken til nå er opplyst, finner retten det mest sannsynlig at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble utsatt for forsettlig drap, og at det således ikke dreier seg om noen trafikkulykke.»

Det kommer også frem at politiet ikke har funnet noen spor ved forsvinningsstedet som tyder på at Sigrid ble utsatt for en påkjørsel.