NRK Meny
Normal

Sigrids familie: Meld deg hvis du vet noe!

Familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne møtte i dag politiet og ble orientert om etterforskning av drapet på 16-åringen. De har en klar oppfordring til folk: Har du opplysninger, men ikke gitt dem til politiet, så gjør det snarest!

Advokat Harald Stabell

Harald Stabell er bistandsadvokat for Sigrid Giskegjerde Schjetnes familie. – Deres fremste ønsker er at sannheten kommer frem, sier han.

Foto: NRK

Det opplyser familiens bistandsadvokat Harald Stabell til NRK.

– Det er deres fremste mål og ønske at sannheten kommer frem i denne saken, og at de får svar på hva som skjedde med datteren Sigrid, sier Stabell.

– Det er så viktig for dem fordi de skal leve med dette resten av livet. Det er klart at å få svar på hva som skjedde, er veldig viktig for den prosessen de er inne i nå, og det livet de skal leve senere.

Møtte politiet

Det er nå er drøy uke siden Sigrid ble funnet drept i et skogholt på Kolbotn. Da hadde hun vært savnet i en måned. To menn, en 64-åring og en 37-åring, er pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap.

I dag hadde Sigrids familie et møte med politiet.

Der ble de informert om hva som har skjedd den siste uken etter at Sigrid ble funnet drept. De fikk også vite hva som vil skje fremover i saken fra politiets side.

– Familien stålsetter seg

– Det er en vanskelig tid for dem, og det blir en vanskelig tid fremover. De vet at det blir en lang etterforskning, og det ligger muligens en rettssak i enden. De stålsetter seg, sier Stabell.

Krimteknikere jobber ved drapssiktets verksted på Kolbotn

Krimteknikere og en taktisk etterforsker var i dag tilbake ved 64-åringens verksted på Kolbotn for å gjøre nye undersøkelser.

Foto: Petter Oulie-Hauge / NRK

– Det er mye å forberede seg på mentalt, men livet må gå videre, som de sier, legger han til.

Sigrids familie har nå en klar oppfordring til folk.

– Den går ut på at de som måtte ha opplysninger som de ikke har videreformidlet til politiet, gjør det snarest. Og de ønsker at pressen avstår fra spekulasjoner som kan skade etterforskningen, sier Stabell.

Politiet etterforsker drapet for fullt og foretok også i dag tekniske og taktiske undersøkelser i 64-åringens verksted på Kolbotn, der de siktede ble pågrepet.

I morgen skal 64-åringen igjen avhøres av politiet. Den medsiktede 37-åringen skal likevel ikke i nye avhør i morgen, får NRK opplyst i ettermiddag.

Begge de drapssiktede mennene har nektet straffskyld. Politiet uttalte imidlertid i går at de mener saken mot de to er styrket etter den siste ukens etterforskning.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde vært savnet i en måned da hun ble funnet drept.

Foto: Privat / NTB scanpix