Sigmond skal gjennomgå bevisene politiet har mot drapssiktet 64-åring

Forsvarer Aase Karine Sigmond fikk i dag bevismateriale politiet har mot den drapssiktede 64-åringen. Det vil gi henne svar på om det er grunnlag for å få ham løslatt.

64-åringens forsvarer Aase Karine Sigmond har fått tilgang til politiets etterforskningsmateriale.

SE VIDEO: Forsvarer Aase Karine Sigmond sier at hennes klient fortsatt er trygg på at han blir løslatt.

Siktet 64-åring i Sigrid-saken

Den drapssiktede 64-åringen i Sigrid-saken.

Foto: Privat
Sigrid Giskegjerde Schjetne
Foto: Privat / NTB scanpix

Den drapssiktede 64-åringen har i dag vært i et 10-timers avhør på politihuset på Grønland. Etter en ny, lang dag i avhør, treffer NRK den siktedes forsvarer Aase Karine Sigmond hjemme hos henne selv.

– Denne gangen var det en annen type avhør knyttet til politiets etterforskning og undersøkelser rundt siktedes bevegelser, sier Sigmond.

Hun fikk i dag tilgang til politiets etterforskningsmateriale. Det ba forsvareren om å få utlevert etter at politiet fredag sa at mistanken mot begge de drapssiktede er styrket.

I materialet kan forsvareren få nye svar.

LES OGSÅ: Sigrid-siktet i omfattende avhør

Tekniske bevis og vitneavhør

– Dette er tradisjonelt etterforskningsmateriale som blant annet består av tekniske bevis og vitneavhør. Det skal vi gå grundig gjennom for å se om det er grunnlag for å be om en løslatelse, sier hun.

Sigmond sier hun fortsatt ikke har fått informasjon om hvorfor politiet nå mener at mistanken mot hennes klient er styrket.

– Det er ikke mitt inntrykk at det foreligger konkrete bevis mot min klient. Siktede avviser at han har vært i Østensjø-området natten Sigrid forsvant.

– Han er ivrig etter å forklare seg. Politiet stiller spørsmål som han ikke forstår at de stiller, men han samarbeider med politiet. Han er trygg på at han vil bli løslatt, sier Sigmond.

Politiet legger vekt på beslag

Hanne Krisitn Rohde

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Foto: Svein Ommundsen, NRK

Det var fredag at politiinspektør Hanne Kristin Rohde sa til NRK.no at mistanken mot de to drapssiktede var styrket.

– Vi mener begge siktelsene er styrket etter etterforskningen som har pågått de siste dagene, sa Rohde.

Hun legger vekt på et beslag som ble gjort ved funnstedet og verkstedet på Kolbotn.

– Jeg kan bekrefte at vi har gjort et beslag fra Tømteveien etter pågripelsen som er viktig for oss, og som er til tekniske undersøkelser. Det er et beslag som vi mener totalt sett styrker mistanken mot de to siktede, sa politiinspektøren.

Avhørt i 37 timer

64-åringen har blitt avhørt i totalt 37 timer. Onsdag satt han ti timer i avhør, torsdag i åtte timer og mandag i ti timer. Politiet har, ifølge forsvareren, ennå ikke kommet til en konfronterende del.

Den siktede sitter sammen med en avhører, mens forsvareren følger med fra et hjørne i rommet. Etterforskere følger med bak et speil, og herfra kommer de med innspill til spørsmål.

LES OGSÅ: 64-åringen tipset avis om mistanken mot kameraten