NRK Meny
Normal

Sceneteppet røyk med kronprinsen til stede

Med kronprinsen, næringslivstopper og flere ministre i salen røyk sceneteppet i operaen.

Ødelagt sceneteppe
Foto: Christian Fougner/NRK

Midt under en forestilling på Den norske opera og ballett i Bjørvika hang sceneteppet seg opp i noe på gulvet, og ble flerret i filler.

Og i salen satt et svært prominent publikum. Kronprinsen, utenriksministeren, kulturministeren og en rekke andre topper var tilstede på et privat arrangement i regi av Det norske Veritas.

– «Alle» er her

– «Alle» er her, bekrefter Christian Fougner som er redaksjonssjef i NRK og som var til stede under forestillingen.

Han forteller at det var en liten pause mellom en ballet- og en operaforestilling, da teppet røyk.

For å markere 150-årsjubileet for Det Norske Veritas holder selskapet i dag et prestisjefylt arrangement i Oslo. Over 1.000 norske og internasjonale gjester er til stede, deriblant næringslivsledere, politikere, samarbeidspartnere og kunder, skriver selskapet på sine nettsider.

Ikke kunstteppet

– Det stemmer. Sceneteppet røk, men forestillingen kunne fortsette og ingen ble skadet.Dermed så det nok mer dramatisk ut enn det var, sier informasjonssjefen i operaen, Lene Jacobsen, til NRK.

Hun understreker at det ikke var det spesielle kunstteppet Metafoil av Pae White, men et vanlig, rødt forteppe som gikk dukken. Teppet kan repareres.

– Det er klart at med levende kunst og et komplekst scenemaskineri vil tekniske feil kunne skje og skjer. Likevel synes vi det er kjedelig hver gang det inntreffer og arbeider iherdig for at det ikke skal skje, sier Jacobsen.

Forestillingen ble avsluttet like før klokken 19 lørdag.