NRK Meny
Normal

Saumfarte drapssiktets låve med spesialtrent hund

BRYN/KOLBOTN (NRK.no) Politiet gjennomgår nå en låve som tilhører den drapssiktede 64-åringen – som ligger bare noen minnutters kjøretur unna Sigrid Schjetnes hjem.

Da NRK.no ankom det gamle lagerbygget like nedenfor E6 på Østensjø like før 11.30 i dag, var politiets etterforskere godt i gang med saumfare stedet.

Med seg hadde de også den spesialtrente hunden Trixie, som er trent i å markere spor etter kroppsvæsker og døde mennesker.

Kriminalteknikere i arbeid på Bryn i Oslo

Tre kriminalteknikere kledd i hvite dresser kom i formiddag ut av låven på Bryn med en stor, svart søppelsekk som de plasserte i en bil utenfor.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Fulle sekker

Bygget ligger knappe to kilometer, eller rundt fem minutters kjøring, unna hjemmet til drapsofferet. Sigrid var på vei hjem fra en venninne da hun forsvant sporløst natt til 5. august.

En av de hvitkledde krimteknikerne kom etter kort stund ut med en full pose med innhold som de la inn i den ene bilen utenfor. Samtidig tok de med seg nye poser, både søppelposer og gjennomsiktige poser, samt utstyr, inn i gjen i den noe falleferdige låven.

Krimteknikere undersøker låve på Bryn i Sigrid-saken

Kriminalteknikere jobber på innsiden av denne døren i et falleferdig lagerbygg på Bryn i Oslo, der den siktede 64-åringen leier plass.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Det er mørkt i bygget, og teknikerne går med hodelykter mens de leter inne i låven, som består av beiset treverk. Mange planker mangler i veggene, og det er laget lappetepper av ulike materialer. Krimteknikere har også med seg hunder i søket.

Industriområdet på Kolbotn, hvor de to siktede ble pågrepet kort tid før Sigrid ble funnet drept i en skråning like ved, er det fremdeles avsperret. Da NRK.no var på stedet torsdag ettermiddag, var det liten aktivitet. Den rød stasjonsvognen som har stått parkert utenfor, var fjernet. Denne bilen kan vise seg å bli sentral, fordi vitner som den natten Sigrid forsvant meldte om en mistenkelig rød bil i området, mener dette er samme bil.

De to siktede i saken blir i dag begjært varetektsfengslet i oslo tingrett. Politiet ønsker å fengsle dem i fire uker, to av dem i full isolasjon, resten med brev-, besøks- og medieforbud.

Kriminalteknikere i Sigrid-saken på Bryn

Det er mørkt inne i det gamle låvebygget der den siktede 64-åringen leier lagerplass. Kriminalteknikerne er utstyrt med hodelykter mens de undersøker bygget, som ligger to kilometer unna hjemmet til drapsofferet.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

VG: – 64-åringen medvirket

siktede

DRAPSSIKTET: Disse to mennene, en 37-åring (t.v.) og 64-åring, er siktet for drapet på Sigrid Schjetne. Begge nekter straffskyld.

Ifølge VG jobber politiet etter en teori om at 37-åringen er hovedmannen i drapssaken, mens 64-åringen skal ha medvirket. Politiet har så langt ikke kommentert dette.

Det er imidlertid på det rene at politiet har beslaglagt flere biler som nå undersøkes. 64-åringen, som beskrives som svært bilinteressert, disponerer flere biler.

De to drapssiktede skal ha mekket mye bil sammen, og blant bilene politiet nå undersøker er også en bil 37-åringen solgte med kollisjonsskader kort tid etter forsvinningen, samt en annen bil han sendte til vraking for noen uker siden.

poser

Nye poser og annet kriminalteknisk utstyr tas med inn i låven på Bryn.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK