NRK Meny
Normal

Saging av uthus kan ettergodkjennes

Naboen som sagde et uthus i to på Nesøya utenfor Oslo, kan få rivingen ettergodkjent av kommunen.

Det kan se ut til at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse for nabo Arne Vigeland (40), som satte håndverkere til å sage naboens uthus i to, mens naboene var på ferie.

Årsaken var at uthuset delvis var bygget på hans eiendom. Ifølge Asker kommune kan han søke om å få rivingen ettergodkjent.

Kommunen gjennomførte tilsyn på eiendommen, og konstaterte at det er foretatt ulovlig riving.

– Riving er underlagt søknadsplikt i henhold til plan- og bygningsloven, og tiltakshaver vil i første omgang få anledning til å søke om å få tiltaket ettergodkjent, opplyser jurist Synnøve Dehli i Asker kommune til Budstikka.

Stridens kjerne er uenighet om en tomtegrense. Vigeland sier han eier en bit av ektepare Waage sin tomt, akkurat der hvor uthuset ligger.

– Det er omtrent to meter ytterst på østsiden. Jeg forstår ikke hvordan han skal bruke denne delen av tomten, som han må klatre opp en ti meter høy skrent for å bruke, sier Heidi Waage, datter av ekteparet Waage.

– Jeg har retten på min side

Uthuset til ekteparet Waage, som har stått siden 1947, ble forrige lørdag delt i to. Den delen av uthuset som stod på naboens tomt ligger nå som pinneved i hagen til ekteparet.

Bakgrunnen er en uenighet med nabo Arne Vigeland (40). Han skal i lengre tid ha krevd at ekteparet Waage rev det gamle uthuset, som skal ha krysset tomtegrensen, dersom ekteparet ikke gjorde det selv.

Vigeland hevder han har dokumentasjon på at uthuset er ulovlig oppført og at han derfor ikke har gjort noe galt.

– Jeg har ikke revet noe uthus. Jeg har redusert en redskapsbod med 12 kvadratmeter, sa Vigeland til NRK onsdag.

Created by InfoDispatcher

SE VIDEO: Mens familien var på ferie kuttet naboen uthuset deres i to.