NRK Meny
Normal

Russetreff på Fornebu avlyst igjen

Tirsdag kveld ble det som skulle være «årets russetreff» på Fornebu avlyst. Det blir ikke noe kamp om tittelen Årets buss i dag heller.

Russebusskåring i Telenor Arena

RUSSEBUSSKÅRING: Tidligere år har bærumsrussen kåret årets russebuss i Bærum i Telenor Arena.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– På bakgrunn av det vi erfarte i går, ønsker vi ikke å arrangere russebusskåring i kveld, sier Ketil Aamodt fra Cliffhanger studios til NRK.

Arrangørene forventet 500 besøkende under gårsdagens arrangement i Hangar 4, som nå heter Cliffhanger Studios, på Fornebu i Bærum.

Men da hele 1500 personer møtte opp bestemte arrangørene at det ikke var mulig å gjennomføre. Sammen med politiet tok brannvesenet avgjørelsen om å avlyse russekåringen.

– Årsaken til at vi avlyste i går var at det ikke var brannteknisk forsvarlig å ha dette arrangementet uten noen ekstra branntekniske tiltak i denne hangaren på Fornebu, sier brannsjef Anne Hjort i Asker og Bærum brannvesen til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hangar på Fornebu

RIGGER NED: Gjennom natten har arrangøren rigget ned i hangaren på Fornebu. Det blir ingen russebusskåring her onsdag kveld.

Foto: Ingvild B. Sund / NRK

Den 2500 kvadratmeter store hangaren på Fornebu har plass til 1200 mennesker. Men siden forberedelsene til kåringen var kraftig forsinket, var det vanskelig for russen og arrangøren å få full oversikt over sikkerhetssituasjonen.

Ifølge Hjort var det flere forhold som spilte inn, blant annet sperret flere av russebussene rømningsveiene.

Ketil Aamodt

MÅTTE AVLYSE: Ketil Aamodt fra Cliffhanger studios måtte avlyse russebusskåringen på Fornebu.

Foto: Ingvild B. Sund / NRK

– Vi gjorde en risikovurdering basert på slukningsutstyr, rømningsveier og vakthold. Det var ikke godt nok. Risikoen var for stor, og dersom det hadde skjedd noe kunne det fått fatale følger.

Hadde ikke søkt

Etter planen skulle åtte busser delta på arrangementet tirsdag. I dag onsdag skulle elleve russebusser være med på kåringen.

Arrangementet kom også noe overraskende på Asker og Bærum brannvesen.

– Ingen har søkt oss om tillatelse til dette arrangementet. Vanligvis skal dette gjøres på forhånd, sier Hjort til NRK.

Ifølge Hjort er det vanlig at det blir gjort en god del tiltak i forbindelse med slike arrangementer, men det var ikke tilfellet på Fornebu.

– Det er selvsagt synd at arrangementet må avlyses. Dette har russen jobbet med i lang tid, og da er det synd at de ikke får gjennomført. Neste gang oppfordrer jeg russen på det sterkeste til å ha en dialog med oss, slik at vi kan finne gode løsninger.

Drømte om å bli årets Eikeli buss

Eikeli-russ

Andreas Barreth sier russetiden vil være gøy selv om det ikke blir en tradisjonell kåring av 'Årets russebuss'.

Foto: Ingvild Baltzersen Sund / NRK

Som alle andre Eikeli busser, drømte også Andreas Barreth om at hans buss skulle bli kåret til årets Eikeli buss. Det forble en drøm.

– Det kom utrolig mange folk som vi synes var veldig hyggelig, men det var veldig trist at treffet ble avlyst, sier Barreth.

– Det vi nå håper på er at man kan samle alle bussene i hele Bærum på et øde sted, og har et show. Det blir gøy uansett selv om man ikke får den vanlige kåringen, men vi får vist frem det vi har jobbet med, fortsetter Barreth.