Runar er Norges beste Pokémon Go-spiller

Han er på høyde med de beste i USA, mener spillekspert.

Runar Svendsen

NRK møtte Runar Svendsen søndag ettermiddag i en spisepause med kamerater på vei til Vigelandsparken.

Foto: Elin Martinsen / NRK

Skjermbilde

Runar Svendsen er på nivå 28 og kaller seg Nayren. Jo høyere opp i gradene du når, jo vanskeligere er det å nå neste nivå.

Foto: Elin Martinsen / NRK

– Før gikk jeg til og fra jobb og i butikken. Siden spillet kom, har jeg gått 25 kilometer i døgnet i snitt. Fredag gikk jeg 40 kilometer, sier Runar Svendsen.

Han er den absolutt beste i Pokémon i Oslo, og det tar sin tid. Alt tyder på at han også er Norges beste spiller, mener spillekspert og NRK-journalist Lasse Lervik.

Lasse Lervik

Lasse Lervik er spillekspert med full jobb. Likevel har han klart å komme seg til nivå 20.

Foto: Lasse Lervik / NRK

– Jeg tror han er Norges beste. Hovedgrunnen er at han har et så høyt erfaringsnivå. Han er kommet til nivå 28, og det er på høyde med de beste i USA. Enkelte i USA har passert 30, og det er jo et stykke foran, men jeg har ikke sett noen i Oslo i nærheten av nivå 28, sier Lasse Lervik.

Et spill for samarbeide

Lasse Lervik sier at spillere i USA har hatt lenger tid til å spille på og vil derfor ha kommet seg høyere opp i spillhierarkiet. I Norge er Oslo den letteste byen å bli best i.

– Kombinasjonen av mange spillere i Oslo og mange såkalte Pokéstops gjør det enklere å bli god her. Man hjelper hverandre i dette spillet. Det fins en teknikk mange bruker der man samarbeider om å oppnå ting, sier Lasse Lervik.

4 spillkamerater

VIGELANDSPARKEN: Disse fire er blant de beste i Oslo. Deniz Akøkk til venstre, Runar Svendsen til høyre. De to i midten vil ikke bruke navnet sitt, men de er med på å forklare hvordan synet på byen forandrer seg etter hvert som man spiller og kommer til steder der man får merinformasjon. En av dem lærte seg nettopp at rett ved der han bor, bodde 'Enka på Sinsen'. Else Wendel lånte ut leiligheta si til Milorg under 2. verdenskrig.

Foto: Elin Martinsen / NRK

Da NRK møtte de fire spillerne var de på vei til Vigelandsparken. De har møtt hverandre for få dager siden, en av dem først i dag.

Alle fire forteller om lange gåturer. De står opp om natten for å gå.

Et spill for trim

Denniz Akøkk

Denniz Akøkk har reservelader som kan gi ham strøm i 25 timer.

Foto: Elin Martinsen / NRK

Deniz Akøkk prøver å legge seg i åttetida om kvelden, og står opp tre om natta. Så seint, eller så tidlig på dagen, er det ikke serverproblemer for appen.

– Jeg har sett mer av Oslo denne uka enn alle de årene jeg har levd her før. Jeg har sett nye kriker og kroker, sier Deniz Akøkk.

Eller, som Runar Svendsen sier det:

– Du blir ikke Pokémon-mester av å sitte på rævva.

Spilleksperten, Lasse Lervik, synes det er fint å se spill som blir så fysisk synlig når folk opplever byen sin sammen.

– Jeg gikk en tur i Vigelandsparken i går. Jeg har aldri sett så mange mennesker der før. Vigelandsparken er et knutepunkt i Norge. Det er ekstremt mange Pokéstops der.

best i PokemonGo i Norge, etter all sansynlighet.

Runar Svendsen deler spillmesterens første regel.