Romfolket på Årvoll må flytte innen tirsdag

Årvoll: (NRK.no) Romfolket på Årvoll har fått ny frist og må flytte seg fra tomta innen tirsdag. Det bekrefter leder av bydelsutvalget for Bjerke, Steinar Arnesen (Ap).

Tomteeierne Albert Kr. Hæhre og Vanessa Quintavalle er blitt enige om at leiren på grustaket i Oslo skal fjernes innen tirsdag. Bjerke bydel bekrefter overfor NRK at de har mottatt et brev fra tomteeierne.

– Grunnen til at det tar noen dager er at noen faktisk trenger litt tid til å områ seg, og man skal ikke bare hive folk rett ut. Man skal gjøre dette på en rett og human måte, sier Arnesen til NRK.

Steinar Arnesen ved leiren på Årvoll

– Det har vært en strevsom uke for meg som lokalpolitiker, sier Steinar Arnesen.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Han sier de har informert alle naboene om at romleiren skal være borte innen tirsdag, og at naboene aksepterer dette.

Lederen i bydelsutvalget er lettet over at leiren nå avvikles.

– Det har vært en strevsom uke for meg som lokalpolitiker, sier Arnesen.

Han tror mange av beboerne vil dra fra leiren i løpet av helga.

Gikk med på å legge med romleir

Grunneier Quintavalle gikk torsdag med på å legge ned romleiren på Årvoll etter bekymringer fra bydelsoverlegen og klager fra naboer.

Noen av romfolket har begynt å pakke ned, og biler kjører ut, mens andre griller og ser ikke ut til å være på vei ut av leiren.

Fredag formiddag kjørte biler både ut og inn, og ingen av beboerne viste noen tegn til å ta ned de provisoriske skurene de har bygget i leiren.

Deleier Albert Hæhre har sendt et brev til medeier Vanessa Quintavalle der han ber om at det kommer en plan for å avvikle romleiren på Årvoll.

Vil ha ryddeplan

– Dersom det ikke er klar en ryddeplan innen fredag klokken ti, drar jeg opp dit selv og ber de flytte, sa Hæhre til NRK torsdag.

Det var Quintavalle som lørdag inviterte romfolket til å bo på tomta.

Hæhre har tidligere sagt at han ikke visste at Quintavalle hadde invitert romfolk til å bo der, og at han ikke støtter Quintavalle.

Romleiren på Årvoll

Det var lite som vitnet om at romleiren på Årvoll ble pakket sammen fredag formiddag.

Foto: Camilla Wernersen / NRK