NRK Meny
Normal

Libe Rieber-Mohn trekker seg

Arbeiderpartiets varaordfører og gruppeleder i bystyret, Libe-Rieber Mohn, trekker seg fra politikken.

Rieber-Mohn

TREKKER SEG: Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn.

Foto: Sigurdsøn

Rieber-Mohn bekrefter fredag ettermiddag at hun ikke stiller til gjenvalg til Oslo bystyre.

Hun var byrådslederkandidat for Oslo Arbeiderparti ved kommunevalget i 2011. Etter at det i dag ble kjent at Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen sier ja til å være byrådslederkandidat i 2015, har flere i partiet pekt på Rieber-Mohn som ordførerkandidat.

Slik går det imidlertid ikke. I en pressemelding skriver Libe Rieber-Mohn følgende:

«Jeg har i dag gitt beskjed til nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti at jeg ikke ønsker gjenvalg til Oslo bystyre eller stille som byrådslederkandidat.

Jeg har vært, og er fortsatt, av den oppfatning at Oslo Arbeiderparti har mye å tjene på å være et samlet fylkeslag. Et fokus på personer og konflikter ødelegger både for politikkutvikling og mulighet for byrådsskifte i Oslo.

Oslo trenger et parti med ambisjonene og de gode løsningene der dagens borgerlige byråd ikke klarer å gjøre jobben. Jeg ønsker derfor Raymond Johansen hjertelig velkommen tilbake i Oslo-politikken.»

– En formidabel motstander

Byrådsleder Stian Berger-Røsland sier til NRK at Rieber-Mohn vil bli savnet på rådhuset.

– Libe Rieber-Mohn var en formidabel motstander i kommunevalget i 2011, og ledet sitt parti til sitt best valg siden 70-tallet, sier Røsland til NRK.

– Hun har ført en skarp, men konstruktiv opposisjonspolitikk, og nyter respekt på alle sider av det politiske landskapet i Oslo. Vi kommer til å savne henne i rådhuset.