Regjeringskvartalet

 • Havner hos Riksrevisjonen

  Arbeidet med det nye Regjeringskvartalet havner nå hos Riksrevisjonen og i Stortingets spørretime, melder Aftenposten. Tidligere leder i Oslo Arkitektforening, sivilarkitekt Caroline Støvring, har bedt Riksrevisjonen om å se på hele planprosessen.

 • Oslo kommune vil rive Y-blokka

  Høyre og Arbeiderpartiet i Oslo fremmer felles forslag om å rive Y-blokka av sikkerhetshensyn. De to partiene sikrer dermed flertall for å støtte regjeringens riveplaner når bystyret i kveld behandler høringsuttalelsen om regjeringskvartalet.

  Y-blokka
  Foto: NRK / NRK
 • Nytt forslag for å redde Y-blokken

  Riv bare en del av Y-blokken, foreslår Riksantikvaren som helst vil bevare hele bygget. Regjeringen har vedtatt å rive blokken i regjeringskvartalet av hensyn til sikkerheten. Rikantikvaren mener et alternativ er å bare rive en fløy slik at man får en C-blokk.

   : Riksantikvarens forslag for y-blokka
 • Vil ha 37-bussen i gammel rute

  I en høringsuttalelsse krever Oslo kommune at 37-bussen igjen får kjøre gjennom regjeringskvartalet. Det har den ikke gjort siden 22. juli 2011. Byråd for byutvikling, Hanna Marcussen (MDG) mener bussen er svært viktig for det fremtidige regjeringskvartalet.

 • Se Statsbyggs planer:

  Video av Statsbyggs planer for regjeringskvartalet.
 : Riksantikvarens forslag for y-blokka
Video av Statsbyggs planer for regjeringskvartalet.