Laster kart, vennligst vent...

Region Viken

Oppsummert

Som en del av regionreformen skal fylkene Buskerud, Akershus og Østfold slåes sammen til én ny region fra 2020. Fellesnemnda i Viken har vedtatt at fylkesbygget i det nye storfylket skal bygges i Sandvika i Bærum.

 • Tror Viken-kontor blir dyrere

  Prisen på Viken fylkes hovedkontor i Sandvika kan bli langt høyere enn antatt, mener Frps fylkespolitiker Vibeke Limi. Kontoret er beregnet å koste opp mot en milliard, som bl.a. skal dekkes inn ved salg av eiendommer de tre Viken-fylkene eier nå.

 • Vikens hovedkvarter til Sandvika

  Fellesnemnda i Viken har vedtatt at fylkesbygget i det nye storfylket skal bygges i Sandvika i Bærum. Forslag fra SV og Sp om å utsette saken ble nedstemt.

 • SV vil utsette Viken-fylkeshus

  SV vil foreslå å utsette avgjørelsen om hvor Viken fylkeskommune skal ha sitt fylkesvis. Gruppeleder Gjermund Skaar sier til NRK at det blir for dyrt og at dagens bygninger heller bør brukes. Saken skal behandles av fellesnemnda for Viken i dag.

 • Hovedsete kan havne i Sandvika

  Hovedsetet til det nye storfylket Viken kan havne i Sandvika. Det er administrasjonens førstevalg når fellesnemda skal behandle saken i morgen. Alle de ansatte på fylkeshuset i Drammen vil om det blir vedtatt få nytt arbeidssted.

 • Dropper ikke nye storfylker

  Stortinget sa i dag nei til å reversere sammenslåingen av Troms og Finnmark for tredje gang. Politikerne vil heller ikke oppløse det nye storfylket Viken, med Østfold, Akershus og Buskerud. Dermed holder KrF fast på støtten til regjeringspartiene.

  Fylkesordførerne i det kommende Viken-fylket
  Foto: Tordis Gatueplass / NRK
Hvis Finnmark får slippe, da må vi også få slippe sier motstanderne av Viken-regionen.