Laster kart, vennligst vent...

Region Viken

Oppsummert

Som en del av regionreformen skal fylkene Buskerud, Akershus og Østfold slåes sammen til én ny region fra 2020. Fellesnemnda i Viken har vedtatt at fylkesbygget i det nye storfylket skal bygges i Sandvika i Bærum.

 • Gir kraftaksjer til kommunene

  Politikerne i fylkesutvalget i Østfold gir en del av sine aksjer i Østfold Energi til fylkets kommuner i stedet for å ta dem med inn i den nye regionen Viken. Fylkesordfører Anette M. Solli (H) i Akershus mener det er synd at disse gis bort.

 • Nes må skifte navn

  En av de to Nes-kommunene i det nye storfylket Viken må skifte navn. Det er klart etter et møte i Kommunal- og moderniseringsdepartementet i dag. Nes i Akershus og Nes i Buskerud er i Viken, og navnelikheten kan by på problemer for bl.a. nødetatene.

  Nes kommunevåpen
  Foto: NRK
 • Tror Viken-kontor blir dyrere

  Prisen på Viken fylkes hovedkontor i Sandvika kan bli langt høyere enn antatt, mener Frps fylkespolitiker Vibeke Limi. Kontoret er beregnet å koste opp mot en milliard, som bl.a. skal dekkes inn ved salg av eiendommer de tre Viken-fylkene eier nå.

 • Vikens hovedkvarter til Sandvika

  Fellesnemnda i Viken har vedtatt at fylkesbygget i det nye storfylket skal bygges i Sandvika i Bærum. Forslag fra SV og Sp om å utsette saken ble nedstemt.

 • SV vil utsette Viken-fylkeshus

  SV vil foreslå å utsette avgjørelsen om hvor Viken fylkeskommune skal ha sitt fylkesvis. Gruppeleder Gjermund Skaar sier til NRK at det blir for dyrt og at dagens bygninger heller bør brukes. Saken skal behandles av fellesnemnda for Viken i dag.

Hvis Finnmark får slippe, da må vi også få slippe sier motstanderne av Viken-regionen.