NRK Meny
Normal

Ranet til seg julegaver med softgun

To menn som ranet til seg en pose med julegaver fra en mann i 40-årene på en parkeringsplass i Bærum er fortsatt på frifot.

Laster kart, vennligst vent...

Klokka 15.10 lillejulaften ettermiddag ringte en mann i 40-årene politiet, og fortalte at han hadde blitt truet med pistol på parkeringsplassen ved Sandvika videregående skole.

– Han klarte å slå pistolen ut av hånda på den ene gjerningsmannen, og de fikk med seg en bærepose med julegaver og løp bort, sier operasjonsleder Magne Olsvoll hos politiet i Asker og Bærum.

Politiet leter nå etter mennene i Sandvika i området der ranet skjedde og ved Sandvika Storsenter. Mannen hadde nylig vært der og handlet julegavene.

Truet med softgun

– Fornærmede har opplyst at begge har arabiskliknende utseende, at de var i 25–30 årsalderen. Begge var mørkkledde.

Politiet beskriver våpenet som de er i besittelse av som en pistolkopi, mest sannsynlig en softgun.

– Jeg skjønner at man blir redd når man blir truet med noe som ser ut som en ekte pistol av folk man ikke kjenner, sier Magne Olsvoll.

Politiet jobber nå med å sikre seg overvåkningsbilder fra senteret og området rundt. Den fornærmede mannen er ferdig i avhør hos politiet.

Løp mot togstasjonen

Politiet vet foreløpig ikke hvor store verdier ranerne fikk med seg, men begge har rømt fra stedet.

Ifølge mannen løp de mot Sandvika stasjon.

– En jurist avgjør hva siktelsen etter hvert blir, men vi vurderer dette som et ran der fornærmede ble truet med våpen, sier Olsvoll.