NRK Meny
Normal

Rådyre boliger blir ikke solgt

Det ligger nå over 130 eneboliger som koster over ti millioner kroner ute til salg i Oslo og Akershus, mot knapt 40 i 2006.

Rådyre boliger for salg

Rådyre boliger for salg.

Foto: Faksimile: Finn.no

Bjørn Erik Øye, som er partner i prognosesenteret, mener det er sånn markedet er i dag for denne prisklassen.

- Mangedobling de siste årene

Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret
Foto: Prognosesenteret

- I prissjiktene over ti millioner går det særdeles tregt. Vi har hatt en dobling av tilbudssiden det siste året, og det ligger ute omtrent dobbelt så mange objekter i den prisklassen nå som det gjorde for et år siden.

Ifølge tall fra Prognosesenteret har antall boliger over ti millioner kroner som ligger ute til salg, mangedoblet seg de siste årene.

- Det er nok slik at fall i aksjemarkedet nok slår ut en del flere i dette segmentet enn i andre segmenter. Det er alltid nye aktører på markedet som i en periode tror at de er rikere enn de er, og gjør investeringer som de kanskje ikke burde gjort. Nå når vi ser så brutal utvikling på børsene, slår dette ekstra hardt i dette segmentet.

- Folk er interessert men får ikke finansiering

Kristin Kragseth Mohn fra Privatmegleren har erfart at det er langt vanskeligere å selge disse boligene nå sammenlignet med de under to millioner.

- Det er der det går tregest. En av hovedårsakene er at bankene ikke gir mellomfinansiering, det er det vi merker best. Vi har folk som er interesserte, men de sliter med å få mellomfinansiering, sier Mohn.

Hun forventer at en del boliger snart vil trekkes fra markedet.

Når markedet begynte å gå ned i august/september fikk folk litt hastverk med å få ut boligene sin fortest mulig. November og desember er normalt stille måneder. Vi vil nok se nå at en del boliger trekkes fra markedet fordi de ikke er blitt solgt. De vil legges ut igjen i januar. I januar/februar vil det hope seg opp igjen.