NRK Meny
Normal

Postraner stanset etter politijakt

En postmann ble torsdag ettermiddag slått og ranet i Hauges vei i Oslo. Gjerningsmannen stakk så av med postbilen. Han ble pågrepet i Østfold etter tips fra publikum.

Postmann slått ned og ranet

Postmannen var i ferd med å avslutte sin runde her i Hauges vei på Tåsen da han ble angrepet.

Foto: Fredrik Buer / NRK

Politiet fikk melding om ranet klokken 15.35. Et postbud ringte da og sa at han hadde blitt slått ned og ranet i Hauges vei på Tåsen i Oslo. Etterpå tok mannen postbilen og dro av sted.

– Flere enheter er ute og jakter på denne postbilen, sa Tor Jakling, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til NRK i 16-tiden.

Rundt klokken 17 i dag meldte politiet at mannen er stanset av politiet i Østfold, etter tips fra trafikanter på E6 som hadde hørt etterlysningen på radio. Gjerningsmannen ble pågrepet på stedet.

Posten er rystet av hendelsen

Postmannen var i ferd med å avslutte sin runde da han ble angrepet.

Han er ikke alvorlig skadet, men han er naturlig nok oppskaket, sier Jakling.

Etter ranet ble postbudet tatt hånd om av Postens kriseteam.

John Eckhoff

- Våre ansatte kan ikke gå med frykt i magen på jobb, sier John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge.

Vi synes det er svært ille at våre ansatte opplever dette når de er ute for å gjøre jobben sin. Postmennene er dedikerte og engasjerte ansatte som skal slippe å gå med frykt i magen på jobb, sier John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge.

Posten har opplevd en del ran i skranker på postkontor, men sjelden ran av denne typen.

– Det er sjelden vi opplever slike hendelser mot postbud, så våre ansatte er nå bekymret. Vi kommer til å ivareta alle som har behov for det utover kvelden, sier Eckhoff.