NRK Meny
Normal

Enighet om OL-søknad

Så godt som alle partitoppene i Oslo vil ha OL til hovedstaden i 2018. Flere kaller Tromsøs søknad meningsløs.

Gruppelederne for alle partiene med unntak av RV ønsker å være med i konkurransen om å bli norsk søkerby til de olympiske vinterlekene i 2018.

Flere går også hardt ut mot Tromsøs og Trondheims planer om å bli norsk søkerby. 

Bård Folke Fredriksen
Foto: Knut Falch / Scanpix

- Meningsløst med Tromsø

- Jeg opplever at det vil være meningsløst å investere store summer i f.eks. Tromsø, der etterbruksmulighetene vil være svært dårlig, sier Høyres gruppeleder Bård Folke Fredriksen.

Han får støtte fra SVs Knut Even Lindsjørn, som mener både Oslo og landet vil tjene på å legge et eventuelt OL til hovedstaden.

- Det er ingen tvil om at et OL i Oslo vil bety mye for å få på plass viktige tiltak som jernbane, sier han.

Mens milliardinvesteringer i et Tromsø-OL vil være bortkastet når OL-ilden har slukket, vil det være vel anvendte penger i Oslo, mener gruppelederne NRK har snakket med.

 

Svenn Kristiansen
Foto: Knut Falch / Scanpix

- Oslo-OL bedre for landet

- Om Norge skal søke er et nasjonalt spørsmål for storting og regjering, men hvis vi skal søke, mener jeg det er i Oslo slike investeringer vil ha en mest varig verdig, sier Bård Folke Fredriksen.

Den olympiske entusiasmen er derimot ikke spesielt fremtredende i bystyret når gruppelederne argumenterer for Oslo som OL-by.

Den er i hvert fall godt skjult bak samfunnsøkonomiske betraktninger, som hos Fremskrittspartiets gruppeleder, varaordfører Svenn Kristiansen.

- Hovedgrunnen til å velge Oslo er økonomi. Det blir billigere for landet å arrangere OL her. Vi oppgraderer Holmenkollen til Ski-VM i 2011, og vi vil kunne samarbeide med nabokommuner for å lage et veldig flott OL til en rimelig sum, sier Kristiansen.