Politiposten på Oslo S gjenåpnes

Politiposten på Oslo S som ble nedlagt for et drøyt år siden skal gjenåpnes. Det informerte justisministeren om da han besøkte Oslo-politiet tirsdag.

Oslo S
Foto: MMS-foto

Knut Storberget mener det er viktig at politiet er synlig på Oslos største knutepunkt, og utelukker heller ikke at andre bydeler kan få lokale politiposter.

- Skal på plass i høst

- Jeg har hele tiden syntes at det har vært veldig viktig at på et trafikknutepunkt som Oslo S, der må vi ha en politipost. Så jeg er veldig glad for at møtet i dag har avklart at det skal på plass i høst, sier justisminister Knut Storberget til NRK Østlandssendingen.

Knut Storberget

Justisminister Knut Storberget

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Politiposten på Oslo S ble lagt ned i 2007 på grunn av ressursmangel. Det ble da sagt at et viktig våpen i kampen for å holde barn og unge unna narkotika og prostitusjonsmiljøer forsvant med politiet.

Se video: - Viktig å være synlig

Kriminaliteten økte da politiet forsvant

- Det etterlyses også flere politiposter rundt omkring i Oslo, er det planer om å etablere flere?

- Ja, det er veldig viktig at vi sikrer nærhet til politiet, og at det er lett å treffe på politiet på viktige steder. Og da er politipost en veldig viktig måte å gjøre det på.

I februar skrev NRK Østlandssendingen om at kriminaliteten på Oslo S har økt betraktelig etter at politiposten forsvant. Både politiforeningen, ansatte på Oslo S og jernbaneverket ønsket å få posten tilbake.

Dagens møte varsler dermed godt nytt for mange.