NRK Meny
Normal

Bærumpolitikere skal spise sykehjemsmat

Politikere i Bærum skal spise samme middagsmat i møter som beboerne på kommunens sykehjem. – Bare rett og rimelig, synes beboerne på Solbakken sykehjem.

Steinbitkaker

STEINBITKAKER: Fra høsten av skal politikere i Bærum kommune spise den samme maten som beboerne på sykehjemmene i kommunen. På menyen står blant annet steinbitkaker.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

Torbjørn Espelien

FORVENTNINGER: Frps gruppeleder Torbjørn Espelien tror ikke kjøkkenet vil skjerpe seg nå som politikerne skal spise maten deres.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

– På sykehjemmene får man gjerne høre fra pårørende at de ikke er fornøyd med maten, forklarer Frps gruppeleder Torbjørn Espelien.

Partiet har derfor foreslått at middagene som serveres i rådhuset skal være lik den som serveres på institusjonene.

– Hvis vi politikere får den samme maten på våre møter, så får vi jo en kontroll av kvaliteten. Hvis ikke vi er fornøyd med maten, så kan vi ikke stå inne for at beboere på sykehjem og institusjoner får den.

– Fisken kunne ha vært ferskere

På Solbakken bo- og behandlingssenter i Bærum er det steinbitkaker til middag. Beboer Torkil Solli får servert to poteter, grønnsaker og noen steinbitkaker.

– Det smaker bra, men fisken her er litt for gammel, sier han.

Det er kommunens sentralkjøkken som har tilberedt middagen, som kjøres ut til samtlige institusjoner, i tillegg til hjemmeboende eldre som ønsker det.

– Jeg har bestandig likt steinbitkaker, så jeg syntes dette er godt, sier Reidun Karlsen

– Hva med deg, hva synes du om maten her?

– Maten her er veldig fin, men jeg er ikke så fornøyd med fisken. Den er bedre hjemme, sier Magnar Ruud.

De tre, som alle har korttidsplass på bo og behandlingssenteret, gir det kommunale storkjøkkenet gode skussmål, men med et minus for fisk som kunne vært ferskere.

Saken fortsetter under bildet.

MIDDAG PÅ SOLBAKKEN SYKEHJEM

MIDDAG PÅ SOLBAKKEN SYKEHJEM: Reidun Karlsen (blomstrete bluse), Tordis Karlsen, Sigurd Haakanes, Magnar Ruud (med ryggen til), Torkil Solli (t.v.). og Elisabeth Haug syntes det er rett og rimelig at politikerne skal spise det samme som de gjør.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

Forventer at maten er bra

Bærum storkjøkken vant i fjor matomsorgsprisen og er kjent for å lage god og sunn mat. Torbjørn Espelien fra Frp tror derfor ikke kjøkkenet vil gjøre en ekstra innsats før de får servert maten.

– Jeg forventer ikke at de skal skjerpe seg. Jeg forventer at maten er bra nok som den er. Men da får vi også kvalitetssikret den, sier Espelien.

Kommunen har i dag en rammeavtale med en privat matleverandør, men nå er det altså politisk ønske om å bruke det kommunale kjøkkenet.

Og det synes beboerne på Solbakken bare er rett og rimelig.

– Hvorfor skal det være annerledes for dem enn for oss?, spør Torkil Solli.

– Dette skulle de ha begynt med for lenge siden, det er på høy tid, mener Elisabeth Haug.

– Ja, hvorfor ikke det? Det kan være like bra for dem, det, sier Reidun Karlsen.

– Tror du storkjøkkenet vil skjerpe seg når politikeren skal spise det samme?

– Det tror jeg så absolutt.