NRK Meny
Normal

Politiets teori: – Knivdrap skjedde i hasjrus

En 22-åring fra Geilo, som har erkjent drapet på kompisen natt til søndag 30. oktober, kan ha vært påvirket av hasj, skriver Dagbladet.

Drap i Pilestredet på Bislett i Oslo

Den siktede 22-åringen fraktes vekk fra bygården i Pilestredet.

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen / NRK

Det er funnet spor av THC, et av flere virkestoff i hasj, i blodet til den siktede 22-åringen fra Geilo. Politiets teori er at drapet ble begått i en blandingsrus av alkohol og hasj, skriver Dagbladet.

– Det vil jeg ikke uttale meg om, sier 22-åringens forsvarer Harald Stabell.

I avhør tilsto siktede at han knivstakk Andreas Nilstad og skadet en kamerat, men erkjenner ikke straffskyld.

– Dette var ikke noe raveparty, men en normal fest der det er blitt brukt i hovedsak alkohol, sier Per Niklas Hafsmoe til Dagbladet.

Tok blodprøve

Hvis politiets teori er tilfelle, blir det opp til påtalemyndigheten å finne ut av om rusen var selvforskyldt, noe som i så fall vil medføre at den siktede er strafferettslig tilregnelig.

Politiet har tidligere opplyst overfor NRK at det ble tatt blodprøve for avdekke eventuelle spor av rusmidler eller medikamenter, like etter at han ble brakt til sykehus.

Da politiet kom til åstedet, fant de «GUD» skrevet i blod på veggen rett innenfor inngangsdøren til bygården på Bislett.

– Vi har ikke fastslått dette, men det er sannsynlig at det er siktede som skrev det, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe.

Skal fastslå om siktede kan ha vært psykotisk

– Vi har kommet et godt stykke i etterforskningen, men det gjenstår konfronterende avhør med siktede. I tillegg avventer vi sakkyndigrapporten, sier Hafsmoe til Dagbladet.

Det er oppnevnt to psykiatrisk sakkyndige, som allerede er i gang med inngående samtaler med den siktede 22-åringen.

De to psykiaternes oppgave blir blant annet å fastslå om den siktede kan ha vært psykotisk da drapet skjedde.