Politiet: De drapssiktede har ikke alibi

OSLO TINGRETT (NRK.no): Begge mennene som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, bedyrer sin uskyld, men politiet gjør det helt klart: De har ikke alibi for tidspunktet 16-åringen forsvant.

Politiadvokat Cecilie Gulnes

Politiadvokat Cecilie Gulnes sier politiet har flere funn som knytter de to siktede mennene til drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Den drapssiktede 37-åringen har helt siden han ble pågrepet, nektet straffskyld og hevdet at dersom politiet undersøkte mobiltelefonen hans, ville han bli sjekket ut av saken.

Har dere gjennomført de undersøkelsene han etterlyser?

– La meg si det slik: Vi har gjort en del undersøkelser, vi har fått en del svar, og han har ikke alibi, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til NRK.

NRK er også kjent med at politiet har elektroniske spor som knytter 37-åringen til en bomstasjon på Abildsø, ikke langt fra Østensjø.

Politiet gjør det også klart at heller ikke den medsiktede 64-åringen har alibi på tidspunktet da Sigrid forsvant.

Obduksjonen avdekket ikke dødsårsaken

De to mennene ble i dag varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon.

Politiet opplyste i dag at de fremdeles ikke vet hvor Sigrid ble drept, når hun ble drept, eller hvordan hun ble drept.

– Betyr det at obduksjonen ikke har konkludert med noen dødsårsak?

– Vi har fått en foreløpig obduksjonsrapport som jeg ikke kan gå inn på, men vi har ikke noe klart svar på dødsårsaken, nei, sier Gulnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fengslingsmøte for den siktede 37-åringen i Sigrid-saken

Politiadvokatene Tina Helland og Cecilie Gulnes snakker med den drapssiktedes forsvarer Karen Forbrigd før fenglingsmøtet torsdag.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

Tror Sigrid ble påkjørt og drept med vilje

Etter det NRK kjenner til, er politiets hovedteori at Sigrid ble drept med bil, og at det skjedde med vilje.

Det er ikke noe som tyder på at en påkjørsel skal ha skjedd på Østensjø.

I fengslingskjennelsen opplyser også dommeren: «(...) retten legger vekt på at politiet ikke har funnet noen spor ved forsvinningsstedet som kan tyde på at hun ble utsatt for en påkjørsel».

Etterforskerne mener de to siktede mennene i fellesskap pakket inn liket av 16-åringen og på et tidspunkt fraktet henne ut til skogsområdet hvor hun ble funnet mandag kveld.

Politiet fant et lik i et skogholt på Kolbotn

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) hadde vært savnet i en måned da hun ble funnet drept i et skogholt på Kolbotn.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Etter det NRK kjenner til, jobber politiet også ut fra teorien om at Sigrid døde samme natt som hun ble meldt savnet.

Hva knytter de to siktede til drapet?

– Jeg kan ikke gå inn i detaljer, men jeg kan si så mye som at funnstedet er helt sentralt. De to siktede kan knyttes til den tomten hvor hun ble funnet like ved, sier Gulnes til NRK.

– Er det bare funnstedets beliggenhet som knyttes til mennene, eller er det også gjort funn på funnstedet som knytter dem direkte til Sigrid?

– I dette tilfellet var utgangspunktet funnstedet, men omstendigheter ved funnet, måten hun var gjemt på og omstendigheter rundt hvordan hun fremsto, ga grunnlag for å pågripe dem i drapssaken. Senere er det også gjort ytterligere undersøkelser, og det er også andre ting, som knytter dem nærmere til drapet, sier Gulnes.