NRK Meny
Normal

Politiet: Per Orderud kjenner trolig ikke de pågrepne

Torsdag ble fem personer pågrepet på Orderud gård. Ifølge politiet kjenner ikke Per Orderud noen av dem.

Orderud gård

I SØKELYSET IGJEN: Naboer ringte politiet torsdag kveld, da fem personer kom til gården og oppførte seg mistenkelig.

Foto: Bård Nafstad / NRK

Toril Nervik Nilsen

INGEN RELASJON: Lensmann Toril Nervik Nilsen sier at de foreløpig ikke har funnet noe relasjon mellom de fem som kom uanmeldt til Orderud gård i går kveld og Per Orderud.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

– Så langt er det ingenting som tyder på at det er noe kobling til Orderud gård, gjenopptakelsen av den saken eller Per Orderud, sier lensmann Toril Nervik Nilsen i Sørum om torsdagens hendelse på Orderud gård.

Orderud gård var åstedet for en av de mest omtalte drapssakene i Norge. Tidligere denne uken ble det kjent at Orderud-ekteparet, som har sonet ferdig drapsdommene, vil ha saken gjenopptatt. I går kveld rykket politiet ut til en voldshendelse på gården.

Truet og slått

Det var naboer som varslet politiet.

– Det som skjedde var at det kom fem personer til gården. De hadde en oppførsel som fikk naboer til å reagere og ringe politiet.

Ifølge politiet var det en mann i femtiårene som ble truet og slått i ansiktet av de fem personene. Han var på besøk hos Per Orderud, og det var bare de to som var i boligen da de fem kom. Ifølge Orderuds advokat ble de to kjent med i forbindelse med soningen av drapsdommen.

– Fornærmede i saken forteller at noen av disse banket på og tok seg inn fordi han åpnet et vindu.

De fem var fire menn i tjueårene og en kvinne. De ble pågrepet da politiet kom til stedet, og er siktet for kroppskrenkelse.

Lensmann Nilsen sier at det er for tidlig å si noe om relasjonen mellom de pågrepne og fornærmede. Politiet vet heller ikke hva de fem var ute etter. De skal avhøres i løpet av dagen og det blir vurdert om de skal fremstilles for varetektsfengsling.

Sandberg koblet inn advokat

Tore Sandberg

PRIVATETTERFORSKER: Tore Sandberg jobber for å få Orderudsaken gjenopptatt.

Foto: Elin Martinsen / NRK

Privatetterforsker Tore Sandberg jobber med å få saken til Per og Veronica Orderud gjenopptatt. Det var han sørget for at Per Orderud advokat ble koblet inn i går kveld.

– Jeg snakket med ham før jeg fikk tak i advokaten.

Han sier at han ikke vet noe mer enn det som har kommet frem i media.