NRK Meny
Normal

Politiet: Mor og to døtre sultet seg i hjel

De tre kvinnene som døde på Romsås i høst ble ikke utsatt for noe straffbart, ifølge politiet.

Minnestund for de døde Romsås-kvinnene

Det ble satt frem lys og blomster for Mebrak Solomon (69) og døtrene Nadia Abdulaziz Adem Ali (35) og Leah Rebiba Woldemariam (28) i Sofienberg menighet etter at kvinnene ble funnet døde.

Foto: Mathias Ogre / NRK

Politiet skriver i en pressemelding at de har mottatt de endelige obduksjonsrapportene etter mor og to voksne døtre ble funnet døde en leilighet på Romsås i Oslo 12. oktober 2017.

Det er ikke påvist noen sikker dødsårsak, men omstendighetene og obduksjonsfunn tyder på at dødsfallene har skjedd i forbindelse med manglende inntak av føde over lang tid, skriver politiet.

– Det er ikke gjort noen funn som tyder på at disse tre kvinnene er utsatt for noe straffbart. De har sultet seg, sier politiførstebetjent Kjetil Moen til NRK.

Døde trolig i september

Moren Mebrak Solomon (69) og døtrene Nadia Abdulaziz Adem Ali (35) og Leah Rebiba Woldemariam (28) bodde sammen i en kommunal leilighet.

De ble funnet etter at ansatte i Oslo kommune og naboer slo alarm i oktober 2017. Da hadde ingen sett dem siden sommeren. Kvinnene ble gravlagt 30. oktober.

Ifølge politiet døde trolig kvinnene 11. september. Datoen er basert på taktisk informasjon fra politiet og de siste kjente tegn fra kvinnene.

NRK har tidligere pratet med familiemedlemmer og naboer som har fortalt at kvinnene hadde lite kontakt med omverden. De holdt seg for seg selv, og svarte ikke da folk ringte eller banket på døren.

Saken er fortsatt under etterforskning, men politiet har altså slått fast at det ikke skjedde noe kriminelt.