Politiet: – Det har vært en kaotisk ettermiddag

Politiet melder om biler på tvers, biler i grøfta og busser og vogntog som sperrer trafikken mens de legger på kjetting.

Bergingsbilene har mye å gjøre. Her får en mann hjelp i Iladalen.

Klokka 13.00 torsdag ettermiddag startet trafikk-kaoset i Østlandsområdet, og ved 19.30-tiden er det fortsatt problemer enkelte steder.

– Vi har ikke hatt så stort trykk før i vinter. Ja, det har vært kaos. Folk har kjørt i midtdelere, i autovern, ut på jorder, inn i trær, sier Bjørn Jahr, operasjonsleder Romerike politidistrikt.

Mellom 13:40 og 16:45 registrerte Romerike politidistrikt 20 trafikkuhell. Det har ikke vært alvorlige personskader fordi farten har vært så lav.

– I tillegg kommer alle vogntogene som har stoppet på store og små veier, og mange tilfeller der folk har kjørt i hverandre, men må fikse opp selv med å skrive skademeldinger.

– Vi har prøvd å loggføre

Politiet i Asker og Bærum, Follo og Oslo har omtrent den samme opplevelsen som kollegene på Romerike.

– Det har vært helt kaotisk i ettermiddag. Det startet ved 13-tiden, akkurat nå er det litt roligere. Vi har prøvd å loggføre alt som har skjedd, sier Jørgen Jacobsen, operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Glatt på unaturlige steder

NAFs redningstjeneste har jobbet med ekstra kapasitet i hele dag.

– Det har vært glatte områder på unaturlige steder. Som eksempel stanset en bilist for en fotgjenger ved Ila skole. Så begynte han å skli bakover og havnet heldigvis i grøfta, sier Jan Ivar Engebregtsen.

– Vi har vel 36 kjøretøyer ute nå for å hjelpe folk som har kjørt utfor eller har fått flatt batteri. Vi prioriterer de som står trafikkfarlig til, sier Jan Ivar Engebregtsen i NAF.

Ole Kristian Åsgård

Ole Kristian Åsgård, glad bilist.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Mannen som ble hjulpet av bilbergingstjenesten på Ila ble glad.

– Det var så såpeglatt! Og for å si det med en gang: Det er så utrolig godt å få hjelp på sånne dager, sier Ole Kristian Åsgård.

– Vi vet at det er vanskelig for fotgjengere

Bymiljøetaten i Oslo sendte ut varsel til alle entrepenørene tidlig i morges om at alle tilgjengelige maskiner måtte være ute for å strø.

– Vi vet at det er det er vanskelige føreforhold og at det er særlig vanskelig for fotgjengere mange steder i byen, sier Odd Olav Bratteberg, pressekontakt i Bymiljøetaten.

Bussene sliter på glatta. Her fra Sandvika i Bærum.