NRK Meny
Normal

Politiet vet ennå ikke hvorfor målet veltet

Politiet avhører vitner og etterforsker ulykken, der en gutt (7) fikk et håndballmål over seg under trening i Nannestadhallen onsdag kveld. Politiet mener det er for tidlig å konkludere med hvorfor målet veltet.

Nadderudhallen

ULYKKESSTEDET: Det var under trening i Nannestadhallen onsdag kveld at den sju år gamle gutten fikk et håndballmål over seg.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

Torsdag morgen var tilstanden til den sju år gamle gutten kritisk.

– Den tragiske ulykken preger en liten bygd som Nannestad, sier lensmann Bjørn Hoff til NRK torsdag formiddag.

Det var under en trening like før klokken 18 onsdag kveld at politiet på Romerike i Akershus fikk melding om ulykken. En sju år gammel gutt ble flydd til Ullevål sykehus med livstruende skader etter å ha fått et håndballmål over seg.

– Vi iverksatte etterforkning umiddelbart etter ulykken, og vi har satt flere politifolk på saken i dag, sier Hoff.

Vet ikke om målet var sikret

Onsdag kveld sa politiet at målet ikke var festet i gulvet. Torsdag sier lensmannen at de ikke vet om dette stemmer.

– Vi har bare registrert at målet falt ned og kan foreløpig ikke si noe om foranledningen til det. Det vil vi etterforske utover torsdagen og de nærmeste dagene, sier Hoff.

Politiet vil fortsette å avhøre vitner torsdag.

– Vi har en vitneliste vi skal gå gjennom i løpet av dagen.

Håndballmålet som veltet over gutt (7)

HENGT OPP PÅ VEGGEN: Det var dette målet i Nannestadhallen som veltet over gutt (7) under onsdagens trening. Nå er det hengt opp.

Foto: Andreas Sundby / NRK

– Veldig trist

Politi og helsepersonell var raskt på stedet onsdag kveld, og det ble utført livreddende førstehjelp på gutten før han ble flydd til Ullevål sykehus med et ambulansehelikopter. Torsdag morgen var tilstanden hans fortsatt kritisk.

Nannestad IL ville ikke kommentere saken onsdag kveld, fordi de ikke visste nøyaktig hva som skjedde. Leder for klubben, Kjell Erik Dahl, sa likevel til NRK at hendelsen er trist.

Vi føler med familien og de berørte, sa Dahl.

Kommunen følger opp

Nannestad kommune har koblet inn kriseteam for å ta hånd om pårørende og berørte etter ulykken.

Hele bygda er sterkt berørt. Det er tragisk når ulykker skjer, og spesielt når barn er involvert, sier rådmann Paul Glomsaker.

Kommunen skal torsdag morgen gjennomgå hendelsesforløpet og sikkerhetsrutiner med politiet. Rådmannen bekrefter at håndballmål skal være festet til gulvet, og at det er festeanretninger for dette i Nannestadhallen.