Politiet trapper ned søket etter Sigrid (16)

Politiet trapper nå ned søket etter fire dagens intens leting etter den forsvunnede 16-åringen. De varsler at det vil ta tid å gå gjennom etterforskningsmaterialet og de rundt 700 tips som har kommet inn.

Hanne Kristin Rohde og Rune Instebø

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde og Rune Instebø orienterte i dag om siste nytt i saken om forsvinningen av 16 år gamle Sigrid Schjetne.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til søndag.

Foto: Privat / NTB scanpix
Leter etter Sigrid

Søket etter Sigrid er trappet ned.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Politiet vil nå trappe ned såkalte redningssøk og begynne med krimsøk i stedet. Politiet understreker likevel at de etterforsker med tanke på at Sigrid er i live.

Ikke fått kontakt med bilfører

Politiet har fortsatt ikke fått kontakt med bilføreren de har etterlyst. Bilføreren er sett i området i tidsrommet Sigrid Schjetne (16) forsvant.

– Det gjør jo denne bilen enda mer interessant, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde under politiets pressekonferanse i dag.

Politiet oppfordrer derfor fortsatt føreren av bilen om å melde seg. De ber også andre som eventuelt kan ha sett bilen ta kontakt.

– Bilen ble observert med lysene på akkurat på det tidspunktet da Sigrid forsvant, sier Rohde.

Politiet ber om tips i saken. Tips kan ringes inn på politiets nye tipsnummer 22 66 96 00.

Får svar på DNA senere i dag

Politiet får senere onsdag svar på om det er funnet DNA på sokkene som ble funnet i forbindelse med etterforskningen. Politiet tror sokkene kan tilhøre 16 år gamle Sigrid Schjetne.

Politiet har konsentrert søket rundt det kuperte området mellom Skullerud og Grønmo etter funnet av sokken som ligner den som ble funnet ved siden av skoen til Sigrid.

Fått inn 700 tips

– Politiet har nå fått inn ytterligere 400 tips siden i går. Vi har nå til sammen fått inn rundt 700 tips, sa Rohde.

Hun sa at det er positivt at politiet har fått inn så mange tips, men at det er en krevende jobb for politiet å ta imot alle tips.

LES OGSÅ: Letemannskapene finsøker barnehagen på nytt

Forsvinningen etterforskes nå som en kriminalsak, fordi det har gått over tre døgn siden Sigrid ble meldt savnet.

Leter igjen ved barnehagen

I dag leter både politiet og Røde Kors igjen i områdene rundt barnehagen ved Axel Brinchs vei, der 16-åringens mobil og sko har blitt funnet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne var på vei hjem fra en venninne da hun forsvant like i nærheten av hjemmet sitt natt til søndag. Ved en barnehage like ved er 16-åringens mobiltelefon funnet, i tillegg til en sko og en sokk.

LES: Alt om forsvinningen av Sigrid Schjetne

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.