Politiet om knivstikking på tog: – Trolig et tilfeldig offer

En mann ble i kveld sendt til Ullevål sykehus med stikkskader etter en hendelse ombord på et tog. En mann i 30-årene er pågrepet på Oslo S.

Knivstikking Oslo S

En person ble knivstukket om bord toget på Oslo S. Antatt gjerningsperson ble stoppet av vektere.

Foto: Gøril Furu / NRK

Vaktleder ved Kriminalvakten i Oslo-politiet, Arne Kaspersen, sier til NRK at de nå har sett gjennom overvåkningsvideo fra Oslo Sentralstasjon og at det ser ut til at mannen som ble knivstukket var et tilfeldig offer.

– Ut fra det vi har sett på overvåkningsvideo var mannen trolig et tilfeldig offer i knivstikkingen. Jeg ønsker ikke å gå noe nærmere inn på hva som skjer i videoen, sier han.

Ble raskt kjørt til sykehus

– Vi fikk en god del nødtelefoner ca. klokken 15.21. Det var personer som meldte om en trolig knivstikking inne på området der. Det var i utgangspunktet litt uklart akkurat hvor det hadde skjedd, sier Tor Jøkling, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

Politiet sendte umiddelbart bevæpnede patruljer og ambulanser til Oslo Sentralstasjon, samtidig som de fikk telefoner fra personer i området, forteller politiet. Jøkling bekrefter ovenfor NRK at de nå har funnet kniven som trolig ble benyttet.

– Flere vektere hadde anholdt den antatte gjerningspersonen i nærheten av sporet. Vi overtok denne personen ganske raskt, samt oppsporet og fant denne skadde personen.

Den skadde ble kjørt raskt til sykehus og hadde skader forenlig med knivstikking.

– Jeg kan ikke si noe om skadeomfanget, men det kan fremstå som alvorlig, sier Jøkling.

Det er uklart hva som har skjedd.

– Den antatte gjerningspersonen er en mann i midten av 30-årene. Han er utenlandsk statsborger, sier operasjonslederen.

– Skremmende for vitner

– Det fremstår som veldig skremmende for vitner. Vi fikk som sagt mange nødtelefoner og enkelte var veldig oppskjørtet naturligvis. Dette skjedde et sted hvor det er mange mennesker, og det er sikkert mange som har sett selve hendelsen, forteller Jøkling.

Politiet har så langt en teori om at knivstikkingen skal ha skjedd inne i en vogn på toget.

– Vi snakker nå med vitner, som det er mange av på stedet og innhenter opplysninger fra disse – samt vektere, ser på kameraovervåkning og sporsikring på stedet, sier Jøkling.

– Toget står på spor 16. Det er tømt for folk og våre åstedsteknikere er på stedet.

Laster Twitter-innhold