Politiet om Bjørndal-drapet: – Tilfeldig offer

Mannen som ble drept på Bjørndal denne uken var trolig et tilfeldig offer, ifølge politiet. En mann er pågrepet og siktet etter at han selv meldte seg for politiet.

Nødetater ved Bjørndal

En person er siktet etter drap på Bjørndal

Foto: Sigurd Øygarden Flæten / NRK

Det opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt onsdag formiddag. Det var VG som omtalte denne saken først.

– Det er en person vi kjenner fra tidligere. Vi har søkt etter han og hatt dialog med hans forsvarer, og gjennom forsvareren kom den siktede til politiet og ble satt i arrest, sier Metlid til NRK.

Den siktede mannen, som er i begynnelsen av 30-årene, har en tilknytning til skytingen på Lambertseter, ifølge politiet.

Tilfeldig offer

Grete Lien Metlid

En mann har meldt seg for politiet for Bjørndal-drapet, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Mannen meldte seg for politiet tirsdag kveld, og ble pågrepet og siktet ved 23-tiden. Politiet tror det dreier seg om et tilfeldig offer.

– Vi jobber med en teori om at den avdøde kan ha kommet i en situasjon som gjorde han til et tilfeldig offer, sa Metlid.

Den drepte ble funnet skutt og alvorlig skadet i et garasjeanlegg på Bjørndal mandag morgen. Han ble fraktet til sykehus, men i går kveld bekreftet politiet at mannen var død.

Den avdøde var en polsk mann i 30-årene og bodde i området der han ble funnet. Politiet tror ikke det vil bli flere pågripelser i Bjørndal-saken.

Ikke avhørt enda

Morten Furuholmen som forsvarer den siktede mannen, er ordknapp når det gjelder klientens versjon av hva som skjedde i garasjeanlegget. Mannen er foreløpig ikke avhørt.

Morten Furuholmen
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg har ikke fått snakket ordentlig med ham enda, sier Furuholmen. Vi meldte oss til politiet sent i går og det skjedde helt udramatisk.

Furuholmen sier klienten kommer til å samtykke til varetektsfengsling.

Tilknytning til Lambertseter

Politiet var tydelige på at den avdøde ikke har noen tilknytning til verken den siktede eller skytingen på Lamberseter. De sier sammengenhengen mellom de to sakene dreier seg om den drapssiktede.

Skytingen på Lambertseter skjedde noen timer før skytingen på Bjørndal mandag morgen. Til sammen fem personer er pågrepet i saken, siktet for brudd på våpenloven.

Ingen ble skadet i skuddvekslingen og politiet tror det dreier seg om et oppgjør i et kjent kriminelt miljø.

Flere av de siktede har vært sentrale skikkelser i B-gjengen. Tre av dem ble varetektsfengslet tirsdag ettermiddag, mens de to siste skal møte i fengslingsmøte onsdag.