NRK Meny
Normal

Politiet mistenker at 19-åring døde av matforgiftning

Det er iverksatt etterforskning etter at en 19 år gammel mann døde i Oslo tirsdag.

AMBULANSE ULLEVÅL

ULLEVÅL: 19-åringens 17 år gamle søster ligger på Ullevål universitetssykehus. Tilstanden har vært kritisk, men ser ut til å stabilisere seg.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Helsevesenet og Oslo-politiet etterforsker nå dødsårsaken til en 19 år gammel mann etter at han døde hjemme i familiens bolig tirsdag. Det melder VG, som først omtalte saken. Politiet bekrefter at mannen i forkant var innom legevakten, men skal ha reist hjem etter eget ønske.

– Det pågår en tradisjonell etterforskning og vi ser på alternative kilder til hva han kan ha fått i seg. Det har trolig skjedd en type matforgiftning, men vi tror ikke det har skjedd noe straffbart, sier Rune Skjold ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til NRK.

Mannens 17 år gamle søster er innlagt på sykehus med lignende symptomer. Tilstanden hennes har vært kritisk, men har stabilisert seg.

19-åringen skal ha vært gjest på en restaurant i Oslo før han ble syk, men det var ikke søsteren. Politiet tror dermed matforgiftningen har skjedd hjemme, og har beslaglagt mat fra familiens bolig. Matprøvene er sendt til analyse, opplyser Skjold.

Flere muligheter

Smittevernoverlegen i Oslo, Tore W. Steen, bekrefter overfor VG at han er involvert i saken. Mattilsynet bekrefter at de er orientert om saken, og Steen forklarer at de har bistått med intervjuer av familiemedlemmer.

Han forteller NRK at han mener det kan være flere årsaker til at søsknene ble syke. Det ene er at de har fått en smittbar sykdom, noe han mener er usannsynlig, men som ikke kan utelukkes.

Det andre er at de har blitt smittet via mat. Et tredje alternativ er at de har fått i seg noe som kommer fra et annet stoff, eller via et uhell. Men også dette er usannsynlig mener han, fordi det er to som er rammet.