NRK Meny
Normal

Politiet med nye bilder av Galina Sandeva - håper på flere tips

Dette er de siste bildene av den 28 år gamle kvinnen, tatt under et døgn før hun ble funnet drept. Nå frigjør politiet bildene i håp om at det skal gi dem nye spor i saken.

Overvåkningsbilder av drepte Galina Sandeva

Overvåkningsbildene viser 28-åringen kjøpe mat i Oslo ettermiddagen onsdag 16. desember.

Foto: Politi

– Vi ønsker ytterligere tips og opplysninger i saken og håper dette kan være til hjelp slik at flere husker å ha sett henne, sier Grete Lien Metlid, seksjonsleder for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Politiet går ut med de siste bildene er tatt av Sandeva. De er fra et overvåkningskamera ettermiddagen onsdag 16. desember og viser 28-åringen kjøpe mat i Oslo sentrum.

Hun hadde på seg en kort, mørk olivengrønn boblejakke med sort pelskrage, blå dongeribukse og sorte høyhælte støvletter til kne, som gikk utenpå buksene.

– Vi er spesielt interessert i opplysninger og tips fra alle som kan ha sett Sandeva alene eller sammen med noen på onsdag, sier Metlid.

Omfattende materiale

Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid, seksjonsleder for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Metlid vil ikke si om 28-åringen hadde på seg antrekket hun sist ble sett i, da hun ble funnet drept på Bispekaia torsdag 17. desember. Hun vil heller ikke si noe om åstedet, men bekrefter at politiet jobber ut ifra at Sandeva ble drept på kaia.

I helga har politiet avhørt flere personer og kartlagt tekniske spor. Metlid beskriver materialet de sitter på som svært omfattende.

– Det er gjort en formidabel innsats i helga. Vi har startet å gjennomgå materialet for å prøve og finne sammenhenger og info om hvem som kan ha drept henne, sier hun.

Fått inn over 50 tips

28-åringen var en del av hovedstadens prostitusjonsmiljø, så politiet jobber opp mot det. Lørdag oppfordret de personer som har kjøpt sex i Bjørvika-området om å ta kontakt.

– Det er svært ulike personer som har tatt kontakt med oss, sier Metlid.

Hittil har politiet mottatt over 50 tips, og flere av dem er interessante, forteller seksjonslederen.

– Vi har kommet lenger i saken, men det er vanskelig å spå når et gjennombrudd vil skje. Nå håper vi at alle som kan bidra i saken tar kontakt med oss, sier Metlid.

bilen1

Galina Sandeva ble funnet i denne bilen, en blå Fiesta, på Bispekaia.

Foto: Politiet