NRK Meny
Normal

Politiet måtte bryte opp rusfritt ungdomsarrangement

Et rusfritt arrangement i Oslo gikk over styr og endte opp som en fyllefest.

Politiet måtte bryte opp rusfritt ungdomsarrangement

BORTVIST: Flere ungdom skal ha slåss under arrangementet. Ungdommene til stede var mellom 17 og 19 år, ifølge politiet. Syv personer ble bortvist fra stedet.

Foto: Erik Engen / NRK

Ifølge politiet var det 200–300 overstadig berusede ungdommer i området ved Kristin IV gate i Oslo i natt. De var der for å delta på et rusfritt arrangement på Håndverkeren kurs og konferansesenter.

Flere av ungdommene er elever på en videregående skole i Oslo, ifølge politiet. De ble varslet litt over klokken 23.00 tirsdag kveld.

– Av de 400 som deltok på arrangementet, har våre patruljer anslått at mellom 200 og 300 var såkalt stup drita, overstadig beruset, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til TV 2.

I tillegg hadde ambulansesentralen fått melding om bevisstløse ungdommer.

– Fulle ungdommer lå på bakken og kastet opp. Det var aggressiv stemning, de var i tottene på hverandre, sier Jøkling.

– Ble ikke servert alkohol

Flere personer skal ha slåss under arrangementet, og sju personer ble bortvist på grunn av ufin oppførsel. I tillegg ble to personer kjørt til legevakten på grunn av kraftig beruselse. I samråd med arrangøren, eventbyrået Komplett-Event, besluttet politiet å avslutte arrangementet.

Håndverkeren kurs og konferansesenter, der arrangementet ble holdt, er en del av Olav Thon gruppen.

– Det var et alkoholfritt arrangement, og det ble ikke servert alkohol inne i lokalet. De som var beruset kom ikke inn. De ble stående ute på gaten, og lagde mye lyd, sier Øyvind Larstorp, direktør i Olav Thon-gruppen.

Komplett-Event vil ikke kommentere saken før i ettermiddag. De skal i et møte med Olav Thon gruppen senere i dag.