NRK Meny
Normal

Politiet krasjet Facebook-fest

Hele 270 ungdommer var på festen på Kjelsås fredag. Da politiet sendte gjestene hjem ble festarrangøren, en jente på 16, så sint at hun sparket en politimann.

Ungdom med ølkasse
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Politiet ble tidlig fredag kveld oppmerksom på at veldig mange ungdommer fra alle deler av Oslo, var på vei til en fest på Kjelsås.

Etterhvert viste det seg at festen var annonsert på Facebook. Festarrangøren var en jente på 16 år. Da festlokalene var tømt viste det seg at det hadde vært 270 unge mennesker inn i lokalet. For øvrig hadde arrangørene 335 navn på gjestelisten.

Politiet måtte bruke store ressurser for å avvikle festen og sørge for at alle kom seg hjemover.

Den unge festarrangøren ønsket ikke hjelp fra politiet, og det endte med at hun sparket til en politimann. Politipatruljen tok kontakt med Barnevernet og fikk de til å ta hånd om jenta.

Innbrudd i biler

Fredag kveld ble det i løpet av en time meldt om innbrudd i fem biler på Grefsen stasjon, samtlige med knust rute på førersiden.

Politiet kom til stedet og fikk sikret blodspor og opprettet sak på forholdene.

Kjørte på bil

Litt etter kom det melding om en person som hadde kjørt på en bil i sentrum, og holdt på å kollidere med flere i et parkeringsanlegg. Politiet anholdt personen.

Det ble funnet noe av det narkotiske stoffet khat i bilen. Personen ble kjørt til politiarresten for blodprøvetaking.

Kona ville ikke hjem

Natt til lørdag ved 02-tiden kom det inn en telefon fra en bekymret mann. Mannen, var fortvilet fordi kona ikke ville ta til fornuft og komme seg hjem.

Melders kone som var på julebord hadde av en aller annen grunn ikke tilgang til sin jakke. Hun nektet derfor å reise hjem. Melder var lettere fortvilet over sin kones oppførsel og lurte om politiet kunne hjelpe til.

Da det også var andre julebordsgjester i Oslo sentrum på dette tidspunktet kunne politiet ikke prioritere å bidra i denne saken.

Kulehull

Klokken 10.04 lørdag, ringte en person til politiet og meldte om et ”kulehull” i vindusruten.

Melder trodde noen hadde skutt på ruta. Patruljen på stedet mente det kunne være skutt med soft-gun. Forholdet blir anmeldt av fornærmede.

Trafikkulykke

Klokken 13.30 ble det meldt om en personbil som hadde kommet under en lastebil med traktor på planet.

Dette hadde skjedd under Ryenlokket. All trafikk på stedet ble stanset. Fører ble ikke alvorlig skadet, men det kunne tyde på at vedkommende hadde fått et illebefinnende.

Stanset ikke etter trafikkuhell

Klokken 15.33 ble det meldt fra om et trafikkuhell ved Sinsenkrysset.

Melders bil var blitt påkjørt av en hvit stasjonsvogn som ikke hadde stanset, men bare fortsatte nordover Trondheimsveien.

Forholdet vil bli anmeldt.

Taggere tatt på fersken

Lørdag kveld ble tre taggere tatt på fersk gjerning ved Bråten trikkestasjon.

Det ble gjort funn av taggerutstyr, og trikkefører kunne peke ut samtlige. To ble kjørt til arresten mens sistemann ble kjørt til Barnevernsvakta.

Det ble også funnet en Ipod som knyttes opp mot et ran i området tidligere på kvelden.

Dobbel bomtur

Natt til søndag klokken 03.51 fikk politiet telefon fra en fortvilet taxisjåfør. Samtidig kom det inn en telefon fra en fortvilet taxikunde.

Begge partene var fortvilet fordi de ikke kom til enighet om betaling av en taxitur fra Oslo sentrum til et tettsted i en av Oslos nabokommuner.

Sjåføren opplyste at han hadde hatt fem passasjerer på turen og at prisen på turen var cirka 600 kroner. Denne prisen nektet kundene å betale.

Det hele endte med at kundene måtte bli med taxien tilbake til Oslo sentrum. Da taxien kom tilbake til Oslo sentrum forsvant de fem kundene. Politiet bistod taxisjåføren i et søk etter de fem passasjerene uten at de ble funnet. Dette må anses som en bomtur for både sjåfør og kunder.

Støy av ulik art

I løpet av natt til søndag kommer det inn en rekke meldinger til politiet om støy i form av festbråk eller høy musikk.

Klokken 04.14 kom det imidlertid inn en litt annen klage på støy.

Melder hevdet at hans nabo var godt i gang med oppussing av sin leilighet. Melder ble derfor holdt våken av maskinstøy og banking med hammer.

Kjørte inn i midtrabatten

Søndag klokken 11.23 fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt inn i en midtrabatt.

Det viste seg å være en kvinne som hadde mistet kontrollen over bilen fordi hun holdt på å kjøre på en due.

Hun var uskadet og hadde selv rekvirert inntauing da politiet kom. Midtrabatten ble skjøvet ut av stilling og vil bli rettet opp senere.

Oppførte seg truende

Klokken 12.21 fikk politiet melding fra Bøler T-banestasjon om at en mann oppførte seg truende på stedet. Han ville ha noen til å betale en drosjeregning for seg.

Han sa han var i besittelse av en pistol uten at noen hadde sett den. Men flere hadde sett at han hadde en kniv. Melder og de andre som var på stedet var redde.

Mannen kom med flere truende uttalelser, og politiet hadde kontakt med melder til en politipatrulje kom til stedet og fikk pågrepet mannen. På grunn av mistenktes utsagn og uttalelser var politiet bevæpnet, men det ble ikke funnet våpen på ham.

Mannen ble kjørt i arresten.

Feil kjøreretning

Klokken 12.24 fikk politiet melding om en bil som kjørte i motsatt kjørefelt på Ringveien ved Gaustad, og kjørte så opp Slemdalsveien, videre tilbake på Ring 3 og litt fram og tilbake før politiet fikk stanset bilen nær Maridalsveien.

Fører fikk førerkortet beslaglagt på grunn av kjøring i motgående retning på Ring 3, dette hadde i følge melder ført til mange nestenulykker.

Knuste ruter i kirke

Klokken 02.07 natt til mandag fikk politiet melding fra et vakteselskap om at innbruddsalarmen var utløst i Lilleborg kirke.

Politiet rykket ut til stedet og fant blant annet to knuste vindusruter. Politiet søkte i området med hunder uten å finne gjerningspersonene.