NRK Meny
Normal

Jaktet på mann kledd som jeger

Onsdag ettermiddag søkte politiet med store styrker etter en mann kledd som en jeger i grønt, som skal ha skutt med et gevær ved toppen av Romsås i Sverre Iversens vei. Politiet avsluttet søket uten hell.

Politiet leter etter mann kledd som jeger

Politiet rykket raskt ut onsdag ettermiddag etter en melding om en mann kledd som en jeger som skal ha skutt med et gevær ved toppen av Romsås.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Innsatsleder Gunhild Finne Nilsen

Innsatsleder Gunhild Finne Nilsen.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Politiet fikk melding om hendelsen rundt klokken 14.15 onsdag ettermiddag, og avsluttet søket litt over klokken 15 uten hell.

Noen vitner på stedet skal ha sett en mann kledd som en jeger skyte med et gevær i luften før han gikk innover i skogen ved Sverre Iversens vei ved toppen av Romsås.

Politiet aksjonerte på stedet med åtte til ti biler og rundt 20 tjenestemenn for å finne mannen og avklare situasjonen.

– Vi satte i gang en aksjon med store bevæpnede styrker og prøvde å avgrense området. Vi satte også i gang søk med hundepatrulje, sier innsatsleder på stedet, Gunhild Finne Nilsen.

Politiet tror mannen har skutt med et luftvåpen etter beskrivelser fra vitnet.

– Har framkalt frykt

Det er ikke ulovlig å skyte med luftvåpen, men politiet synes situasjonen var uheldig.

– Her har vedkommende stått nært en skole og et boligområdet, og det er ikke så lett for alle å se forskjell på et luftvåpen og et ekte våpen. Så vedkommende har satt i gang en stor aksjon og har framkalt frykt, sier Nilsen.

Verken dyr eller mennesker ble skadet, og politiet tror ikke mannen er farlig.

– Per nå har vi ingen grunn til å mistenke at denne personen er farlig for andre personer, men vi må sjekke ut situasjonen og det vi ikke vet, sa operasjonsleder Tor Guldbransen under søket.

Politiet på stedet ved Sverre iversens vei

Politiet var på stedet med rundt ti bilder og 20 tjenestefolk for å lete etter mannen med gevær.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK