Politiet fraværende under byoppgjør

- Politimennene ønsket ikke å arbeide overtid denne dagen, sier Oslo politiforening.

VIF-klanen

Vålerenga-supporterne på bildet er ikke relatert til saken.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det var ikke politi til stedet på Ullevål stadion under og etter fotballkampen mellom Vålerenga og Lyn mandag kveld.

Overarbeidede politifolk ønsket nemlig ikke å jobbe overtid, ifølge Oslo politiforening.

- Ønsket ikke å jobbe overtid

Politiet vurderte hovedstads-oppgjøret på mandag som en 0-risikokamp, men likevel oppsto det bråk mellom supporterene både under og etter kampen.

- Jeg har blitt fortalt at de som ble bedt om å være på vakt denne kvelden ønsket å ha fri når de hadde fri, og de ønsket ikke å ta den overtiden. De ville hvile ut og gjøre en best mulig jobb for innbyggerne på neste skift, forteller Sigve Bolstad, leder i Oslo politiforening, til NRK Østlandssendingen.

- Er dette en del av politiets overtidsnekt ?

- Vi gjennomfører ikke noe overtidsnekt på noen måte. Vi registrerer at personer ønsker å være best mulig rustet til jobben. Det er en tøff hverdag for politiet generelt, og i hovedstaden blir belastningen større og større. Da ønsker politifolk her å ha fri når de har fri. Den jobben de allerede gjør er tilstrekkelig krevende, sier Bolstad.

- Mindreårige banket opp

Etter kampen på mandag ble Bastionen holdt igjen i 15 minutter for å unngå bråk med Vålerenga-fans. Men da Bastionen forlot Ullevål ble det likevel bråk.

Les mer: - Vanærer VIF og Klanen

- Etter kampen stod det en gruppering med 10-12 casuals som ventet på t-banen. Disse gikk til angrepå på Lyn-supportere, og det er veldig beklagelig. Resultatet er at mindreårige supprtere fra Lyn uprovosert ble slått ned, og det tar vi i Bastionen fullstendig avstand fra, fortalte Tjøstel Lindøe, leder i Bastionen til NRK Østlandssendingen tidligere i dag.

- Politimesteren prioriterer ressursene

- Jeg registrerer at det ble bråk etter kampen og man måtte sende en del enheter som var ordinære vakter til Ullevaal stadion, sier Sigve Bolstad om bråket.

- Har ikke politiet plikt til å passe på der ting kan skje?

- Det er ikke en plikt. Det er opp til distriktsledelsen å prioritere ressursene. Hvis de finner ut at det er viktigere å ha ressurser på Ullevaal stadion enn for eksempel i Oslo sentrum, så er det en vurdering som politimesteren i Oslo gjør. Det legger ikke Oslo politiforening seg borti.

Mandagens kamp mellom Lyn og Vålerenga er den eneste i år hvor det ikke har vært politi på stadion når Vålerenga har spilt hjemmekamp.