Politiet etterlyser to personer etter bortføring

De to mennene settes i forbindelse med bortføringen av en mann på Ljan i Oslo, forrige torsdag. Tre personer er allerede pågrepet, men offeret er ennå ikke funnet.

Politiet etterlyser to personer etter bortføring

ETTERLYST: Disse personen ble fanget opp på overvåkningskamera fra tiden rundt kidnappingen. Politiet mener de kan knyttes til bortføringen.

Foto: Overvåkningbilder / Politiet

– Vi frykter for at det skal skje noe alvorlig med vedkommende, i ytterste konsekvens drap. Vi går derfor ut med disse usladdede bildene i håp om å få inn tips om hvem disse to er. Vi håper på denne måten å finne ut hvem offeret er, sier etterforskningsleder Thor Martin Elton.

Bildene er hentet fra overvåkningskameraer i området. Det finnes ikke bilder av selve kidnappingen.

– Vi mener at vi kan knytte de to personene til bortføringen, sier Elton.

Forrige uke ble en mann bortført på en parkeringsplass ved Herregårdsveien på Ljan i Oslo. Bortføringen skjedde ved 9-tiden torsdag morgen.

Politiet vet fortsatt ikke hvem som har blitt bortført eller hvor vedkommende befinner seg.

– Vi har ikke fått opplysninger som gjør at vi kan identifisere personen som er bortført fra stedet. Vi har ei heller klart å brakt på rene tilstanden til fornærmede.

Kidnapping Nordstrand

FORTSATT SAVNET: En mann ble bortført ved dette garasjeanlegget ved Herregårdveien på Nordstrand i Oslo. Ifølge vitner ble han dyttet inn i en sølvfarget Toyota Yaris. Politiet vet fortsatt ikke hvem personen var eller hvor han er.

Foto: Tor Aage Hansen

Flere pågrepet

Tre personer er allerede pågrepet i saken. To personer ble pågrepet og siktet for frihetsberøvelse fredag. Også de ble fotografert på stedet. De ble lørdag varetektsfengslet i to uker med full isolasjon. Begge nektet straffskyld.

En tredje mann (29) ble pågrepet på et hotellrom i Oslo lørdag. Også han er siktet for grov frihetsberøvelse. Han ble fremstilt for varetektsfengsling i dag.

– Vi kan ikke si med sikkerhet at dette er alle de involverte. Men sett ut fra det materialet vi sitter på nå, så velger vi å gå ut og be om identitet på de to personene her fordi vi mener de kan knyttes til hendelsen på parkeringsplassen, sier etterforskningslederen.

Kjenninger av politiet

Ifølge politiet er de pågrepne alle kjent fra politiet fra før av. De skal tilhøre et kriminelt miljø på Holmlia. To av dem er også siktet i en annen bortføring med bil i Oslo i vinter, skriver VG. Politiet vet ikke om de to sakene har en sammenheng.

– Det er personer som vi kjenner godt til her på Seksjon for organisert kriminalitet. Jeg vil ikke gå i detalj på tidligere domfellelser av dem, men de er godt kjent av politiet, sier Thor Martin Elton.

Ifølge Elton er èn av flere terioer politiet jobber med at bortføringen har med en narkotikakonflikt å gjøre.

Nekter straffskyld

Advokat Arild Langenes forsvarer 29 åringen som ble pågrepet fredag. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

29-åringen som ble pågrepet lørdag sier han stiller seg uforstående til siktelsen, ifølge forsvarer Jon Anders Hasle. Han avviser at hans klient er en del av et kriminelt miljø. Han vil heller ikke kommentere om hans klient har vært involvert i tidligere bortføringer.

Øystein Bratlien er oppnevnt som forsvarer for 25-åringen, som ble pågrepet på fredag.

– Det eneste jeg kan si er at han ikke erkjenner skyld, og at han stiller seg helt uforstående til siktelsen. Fra mitt ståsted fremstår ikke siktelsen godt begrunnet.

– Hva mener du med at siktelsen ikke er godt nok begrunnet?

– Det har jeg dessverre ikke mulighet til å kommentere da klienten min sitter isolert, dokumentene er klausulert og kjennelsen unntatt offentlighet i sin helhet, sier Bratlien til NRK.

Vitne

En person var vitne til hendelsen.

Personen observerte to menn iført finlandshetter dytte offeret inn i baksetet på en bil. Politiet etterlyste i forrige uke en sølvfarget Toyota Yaris med svensk registreringsnummer. Det var denne bilen som ble brukt under bortføringen.