NRK Meny
Normal

Politiet avviser bildrap-teori

POLITIHUSET, OSLO (NRK.no): Politiet avviser at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble påkjørt og drept.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept i et skogholt på Kolbotn mandag denne uken.

Foto: Privat / NTB scanpix

– Det bygger på omstendigheter ved funnet av Sigrid, sammenholdt med måten hun plutselig forsvant fra Østensjø-området på, og mangel på holdepunkter for at hun har vært utsatt for en ulykke. Det er ingen spor etter en ulykke der oppe, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til NRK.

Etter det NRK erfarer, mener politiet at skadene Sigrid var påført, var så omfattende at de ikke stemmer overens med at hun bare var påkjørt.

I går sa John Christian Elden, forsvarer for den drapssiktede 37-åringen, at politiet mener at hans klient kjørte bilen «under bildrapet». Politiet mener imidlertid at det ikke var et bildrap, altså at det må ha vært noe mer eller noe annet enn en påkjørsel som til slutt tok livet av 16-åringen.

Ikke spor etter påkjørsel

I går ble de to drapssiktede mennene varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon.

I kjennelsene kommer det frem at politiet mener at Sigrid ikke ble utsatt for noen trafikkulykke. Politiet har foreløpig ikke funnet spor som tyder på at Sigrid ble utsatt for en påkjørsel på Østensjø.

– Det er ikke spor etter en ulykke der, sier Gulnes.

Hun vil imidlertid ikke kommentere om det i det hele tatt er spor etter påkjørsel på Sigrids kropp.

I fengslingskjennelsene mot de to siktede kommer det frem at 64-åringen i politiavhør har forklart at han observerte skader på bilen til den medsiktede 37-åringen, og at han da tenkte på Sigrid-saken.

På det tidspunktet var Sigrid fremdeles savnet.

64-åringen har forklart politiet at han da sikret seg bevis «for skadeobservasjonen på bilen». Etter det NRK forstår, er det snakk om bildebevis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Avsperret område ved funnstedet på Kolbotn

Området ved funnstedet på Kolbotn er fremdeles avsperret, fire dager etter at Sigrid ble funnet drept i et skogholt der. Politiet betegner funnstedet som «helt sentralt».

Foto: Kathrine Hammerstad / NRK

Utelukker ikke at flere var involvert

De to drapssiktede mennene har nektet straffskyld, men politiet mener de har gjort funn som knytter dem til saken. Dagbladet skriver i dag at et konkret, teknisk spor som knytter verkstedet der de to ble pågrepet til drapet, ble funnet i skogholtet Sigrid lå. Gulnes vil ikke si hvilken gjenstad dette eventuelt er snakk om, men:

– Funnstedet er helt sentralt, og funn på funnstedet styrker mistanken mot de siktede, sier Gulnes, men vil ikke konkretisere hvilke eller hva slags funn det er snakk om.

Da NRK.no var ved funnstedet og eiendommen til 64-åringen fredag ettermiddag, var det fortsatt avsperret.

Gulnes opplyser at det per nå ikke er noe som tyder på flere pågripelser, men etter det NRK kjenner til, utelukker politiet ikke at flere personer kan være involvert i saken.