Politiet advarer mot ungdomsfest

Denne helgen advarer Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon igjen mot en planlagt ungdomsfest i Oslo.

Alkohol og ungdom

FYLLA: Politiet i Oslo har flere ganger i år advart mot fester arrangert for og av ungdom i Oslo.

Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Facebook-sidene til Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon har blitt hypping brukt til å varsle foreldre om hva som foregår blant ungdommer på nattetid. Nå ønsker de at foreldre holder barna sine hjemme.

– Vi på Ungdomsavsnittet anbefaler at dere foreldre lar mamma- og pappa-hjertet banke ekstra hardt i kveld. Finn på noe morsomt sammen og la ikke din ungdom finne veien opp i Sørkedalen i kveld, står det i Facebook-innlegget som er delt mer enn 300 ganger.

Etter det politiet kjenner til skal det arrangeres en stor ungdomsfest i Sørkedalen. Festen er ment for russ, men de tror også det vil dukke opp ungdom i 15-årsalderen.

Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon er ikke særlig begeistret over at festen skal bli holdt langt inne Sørkedalen, som også er langt unna nærmeste bebyggelse.

Politiet er på en fest hvor mange mindreårige ungdommer er fulle.

ADVART FØR: Ungdomspatruljen ved Asker og Bærum og ungdomsavsnittet ved Majorstua politistasjon var til stede på en tilsvarende fest i 2015.

– Ungdomsavsnittet har meget dårlig erfaring med hvordan tilsvarende fester har utviklet seg tidligere år. Lokasjonen er langt unna sivilisasjonen inne i en mørk skog i nærheten av en elv, skriver de i innlegget.

NRK har snakket med Ungdomsavsnittet, de ønsker ikke å gi noe kommentar.

Les: Over 700 unge avsluttet festen på legevakta i fjor

Kaos-fest

For to uker siden måtte politiet i Oslo rykke ut etter melding om fulle og rusede ungdom i 16–17 årsalderen i Sandvika.

Politiet trodde først det var snakk om 150 ungdommer, som skulle delta på en «bli kjent»-fest arrangert av VG3-elever på Sandvika videregående skole, som var utenom skolens regi.

Men utover natta måtte politiet oppjustere antall festdeltagere til 4–500 berusede ungdom.

– Null kontroll

I sommer tok politiet i Asker og Bærum et oppgjør med foreldrenes manglene ansvar når det gjaldt ungdom og festing.

På Facebook skrev de dette:

«Hvorfor tenker noen av dere at det greit å drikke alkohol, så lenge man ikke blir full (selv om dere selv sitter hjemme i sofakroken og har NULL kontroll på hva ungdommen faktisk holder på med og hvor mye de faktisk drikker)?»

De mente også at foreldrene var de beste forebyggerne og de viktigste samarbeidspartnerne, og ønsket at foreldre og ungdom lagde gode avtaler.

I tillegg til å vise en holdning om at alkohol ikke er greit for mindreårige.

Les: Skal finne ut hva dette gjør med barn