NRK Meny
Normal

Politiet advarer mot ny ungdomsfest

Politiet i Oslo er bekymret for at det skal gå helt over styr på enda en fest i Sørkedalen. De ber foreldre om ikke å la ungdommene dra på festen som er planlagt i kveld.

fest

– Det er som regel mye alkohol, rus og sex på festene i Sørkedalen, forteller politiet. I kveld er det fest igjen, og politiet vil at foreldre skal følge bedre med på hva ungdommene driver med. Dette bildet er tatt ved en ungdomsfest på Sognsvann.

Foto: Ellen Omland / NRK

I kveld er det nok en gang planer om en stor ungdomsfest i Sørkedalen. De siste månedene har det vært flere slike fester. Blant annet i slutten av august gikk det over styr da over 600 ungdommer festet ved Sognsvann.

Nå advarer Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon mot nok en fest. På sin Facebook-side skriver de at disse festene pleier å gå helt over styr. De oppfordrer foreldre til å ikke la ungdommene dra på festen.

Politiet advarer mot fest
Foto: Skjermdump / NRK

Må være mer ærlig

Senest i forbindelse med Halloween-feiring for tre uker siden, advarte politiet mot den samme type fest i Sørkedalen. Da var politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon gjest i Østlandssendingens radiosending og ba foreldre om å følge bedre med på hva ungdommene driver med.

– Ungdommene skal selvfølgelig få lov til å feste og ha det gøy, men det er viktig at det ikke skjer helt uten noen som helst kontroll av voksne. Foreldre må være i nærheten. De kan ikke bare for eksempel dra på hytta en helg og regne med at alt går helt fint hjemme.

Benitez tror også det er på tide å være ærlig på hva politiet ser på ungdomsfestene. Politiet har lenge kommet med advarsler i forkant av arrangementer, men nå synes han de kan fortelle hva de opplever når de kommer til fester som har gått over styr.

– Det er ungdommer som er ruset, overstadig beruset og som har sex. Jeg tror det er en del foreldre som ikke helt skjønner dimensjonene av hva som foregår.

Han peker også på at festene i Sørkedalen er ekstra risikable nå som det mørkt og kaldt.

Ungdom om sprittaxi: – Like lett som å bestille en pizza

Et godt eksempel

Balansen mellom å være raus, men også streng er viktig. Det går an å være streng, men likevel vise at du bryr deg om ungdommen din, mener Benitez.

– Det er viktig å rett og slett blande seg litt. Spør hva de driver med og hva de skal. Eller prøv og finn det ut på egen hånd.

Han trekker frem foreldrene på Persbråten videregående skole som et godt eksempel på foreldre som bryr seg. De har engasjert seg med blant annet en Facebook-gruppe, hvor de deler informasjon og advarer om fester de hører om. Dette mener Benitez er et godt eksempel på å være tett på ungdommen og følge med på hva som skjer.

– Noen av foreldrene har til og med vært på en av festene og sett hva som foregår. Da skjønte de alvoret.

«Scarface» sentral i spritmiljø i Oslo