Politi i campingvogn

Politimesteren ønsker et mobilt politikontor i Oslo. Hensikten med et slikt mobilt politikontor er å gjøre oslopolitiet mer fleksibelt.

Anfinn Gjengedal

Om ikke så lang framtid vil det være mulig å se politiet i et mobilt kontor som likner på en campingvogn.

- Gi økt trygghet

Kontoret skal være som en slags vogn som kan flyttes rundt i hovedstaden. Politimesteren Anstien Gjengedal mener at dette vil øke tryggheten.

- At folk har en kortere vei til politiet vil gi en trygghetsfølelse til publikum. Med et slikt mobilt kontor vil det være mulig for folk å få kjappere bistand og informasjon, sier Gjengedal.

Svensk ide

I det fremlagte statsbudsjettet åpnes det for en løsning med et mobilt kontor. Ideen er hentet fra politiet i Stockholm.

- I Sverige brukes kontoret først og fremst som et utgangspunkt for patruljering. Det er også mulig for publikum å levere inn en anmeldelse. Svenskene har gode erfaringer med bruk av et slikt kontor, sier Gjengedal.

- Hvor ofte skal kontoret flyttes?

- Det kan tenkes at det står i Karl Johan i helgene, ellers vil vi flytte på det etter behov. I det siste har det vært fokus på nedre Grünerløkka, så det er ikke umulig å tenke seg at vi kunne plassere kontoret der.

- Lang innsatsperiode

Leder for beboeraksjonen på nedre Grünerløkka Anne Mikkelsen sier at dette er et skritt i riktig retning men påpeker at dette ikke kan være eneste løsningen på problemet.

- For at problemet med kjøp og salg av narkotika skal forsvinne så trengs det en skikkelig innsatsperiode. Det hjelper ikke om politiet velger å ha kontoret på Grünerløkka en gang i uken, sier Mikkelsen.