Peter N. Myhre går av

Fremskrittspartiets Peter N. Myhre trekker seg som byråd i Oslo.

Petter N. Myhre

GÅR AV: Peter N. Myhre.

Foto: NRK

Peter N. Myhre (Frp) går av som samferdselsbyråd i Oslo. Han blir erstattet av partifellen Jøran Kallmyr.

Myhre går av etter eget ønske for å konsentrere seg om valgkampen.

- Jeg er formann i Oslo Fremskrittparti og dessuten nominert på tredjeplass på stortingsvalglisten. Jeg vil bruke tiden min på partiarbeid og stortingsvalgkamp og håper å bli stortingsmann i september, sier Myhre til NRK Østlandssendingen.

Kollisjon

Myhre har vært byråd for miljø og samferdsel siden 2003 og er også nestleder i byrådet.

Han legger ikke skjul på at det er vanskelig å kombinere en så sentral posisjon i et koalisjonsbyråd med å fronte Fremskrittspartiets politikk i en valgkamp.

Frps primærpolitikk kolliderer med byrådets på flere områder, for eksempel i synet på bompenger og integrering.

- Det er ikke lett, men fullt mulig å kombinere de to vervene. Men det blir mye, sier han.

Forstår Myhre

Byrådsleder Erling Lae (H), sier han forstår Myhres beslutning.

- Hans vurdering er veldig ryddig og ordentlig, men jeg vil jo savne ham. Myhre er en meget dyktig politiker, og kanskje den i Oslo kommune med lengst erfaring, han har til og med vært ordfører, sier Lae.

Jøran Kallmyr overtar som byråd for miljø og samferdsel. Han har vikariert for Sylvi Listhaug som byråd for velferd og sosiale tjenester mens hun har vært i mammapermisjon.

- Jeg vet at Jøran Kallmyr kommer til å stå på til tusen. Han har fungert på en veldig god måte de månedene han allerede har vært byråd, og han er en dyktig og erfaren politiker, så dette går veldig bra, sier Lae.

Kritikk

Myhre har fått kraftig kritikk av opposisjonen i bystyret ved flere anledninger, sist i forbindelse med billettskandalen i gamle Oslo Sporveier.

Han sier imidlertid at avgangen ikke har noen sammenheng med slike konflikter.

- Dette har vært planlagt siden i fjor høst, men vi ville vente til Sylvi Listhaug var tilbake fra permisjon. Med Listhaug, Jøran Kallmyr og Anette Wiig Bryn har Fremskrittspartiet et sterkt lag i byrådet, sier Myhre.