NRK Meny
Normal

Pedofil lærer risikerer 10 år

55-åringen innrømmer overgrep på 15 gutter.

Den 55 år gamle mannen skal ha misbrukt 15 gutter, og er nå tiltalt for seks tilfeller, skriver Dagbladet.

Innrømmet alle forhold

Læreren ble pågrepet i mai, og har siden da innrømmet alle forholdene i tiltalen. Han risikerer nå 10 års forvaring.

Statsadvokaten har nå tatt ut tiltale for to tilfeller av seksuell omgang med barn under 14 år, to tilfeller av seksuell omgang med barn under 16 år og to tilfeller for å ha befølt kjønnsorganer til mindreårige gutter.

De resterende ni sakene er foreldet.

- Fare for gjentakelse

Advokat Gunhild Lærum

Advokat Gunhild Lærum

Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

- Han har innrømmet skyld. Han ser på seg selv som pedofil, og han var på en måte lettet da han ble oppdaget, sier 55-åringens advokat Gunhild Lærum til Dagbladet tidligere denne måneden.

Advokaten forteller at mannen har ønsket behandling fra første dag, at han mottar behandling i dag, og at han har innsikt i egen situasjon. Derfor mener advokaten at det ikke vil være fare for at det skjer nye overgrep.

Psykiatere som nå har observert læreren kommer frem til at han vil profittere på behandlingen han nå mottar i fengselet, men de understreker også at det kan være fare for gjentakelse.

Gift med barn

Læreren er gift og har to voksne barn, og han skal ha jobbet som lærer i 35 år på forskjellige steder i landet. Foreldre i Nittedal skal ha advart mot læreren, og kommunen har iverksatt en ekstern gransking av seg selv.

55-åringen sitter nå varetektsfengslet på Ila fengsel utenfor Oslo, og rettssaken starter i Nedre Romerike tingrett våren neste år.

Les mer:

Misbrukte 15 gutter over 20 år

Pedofil skriver bok

Jakter pedofile på direkten