Passasjer stakk av med drosjen - en person pågrepet

Politiet leter etter en drosje fra Christiania Taxi, etter at en passasjer truet til seg bilen og stakk av. En person er pågrepet mistenkt.

– Vi har nå pågrepet en person mistenkt for ranet av taxien på en adresse i nærheten. Vi søker videre etter taxien, skriver Oslo-politiet på Twitter.

To menn i 20-årene skal ha tatt drosjen fra Oslo sentrum og mot Holmlia. Den ene passasjeren ble sluppet av underveis, men da bilen kom frem til Ravnåsveien oppsto det en konflikt.

– Det var en konfrontasjon mellom de to mennene, men jeg vet ikke hva det handlet om, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Cathrine Sylju til NRK.

Hun sier sjåføren nå sitter i avhør hos politiet. Hittil har han forklart at mannen truet til seg bilen, men at han ikke hadde noe våpen.

Bilen er en sølvfarget Toyota Prius med drosjenummer A9026.

– Vi er i ferd med å gå gjennom overvåkingsbilder fra Oslo sentrum, opplyser Sylju.

Kan spores

Hasnat Ahmad i Christiania taxi

Hasnat Ahmad i Christiania Taxi kjenner ikke til hva slags konfrontasjon som skal ha oppstått mellom sjåføren og passasjeren.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Hasnat Ahmad i Christiania Taxi sier at det skal stå bra til med sjåføren, men han har ikke selv snakket med ham ennå.

Han håper bilen snart kommer til rette igjen.

– Taksameteret skal være ødelagt, men det finnes andre mekanismer i bilen som gjør at den kan spores opp. Dette har politiet nå fått tilgang til, sier Ahmad.