Pågrepet i Spania for kidnapping i Oslo

Politiet har ikke funnet personen de mener ble kidnappet for to uker siden, men har nå pågrepet en av de etterlyste.

Politiet etterlyser to personer etter bortføring

EN PÅGREPET: Mannen til venstre på dette bildet ble pågrepet i Spania, skriver Nettavisen. De to ble etterlyst av politiet 3. oktober.

Foto: Overvåkningbilder / Politiet

Politiet mener bortføringen skjedde på en parkeringsplass på Nordstrand i Oslo 29. september. En person var vitne til hendelsen. og observerte at to menn iført finlandshetter dyttet offeret inn i baksetet på bilen.

Tre personer ble pågrepet i saken, og to menn etterlyst med bilde og video.

En av de to mennene ble onsdag pågrepet i Spania, skriver Nettavisen.

– Vi håper å få ham til Norge så raskt som mulig. Onsdag mottok vi en standard sirenemelding om pågripelsen, og kjenner ikke til omstendighetene rundt. Den pågrepne mannen er i begynnelsen av 30-årene og bor ikke innenfor grensene for Oslo politidistrikt, sier politiadvokat Frank Jensen til Nettavisen.

Kidnapping Nordstrand

FORTSATT SAVNET: En mann ble bortført ved dette garasjeanlegget ved Herregårdveien på Nordstrand i Oslo. Ifølge vitner ble han dyttet inn i en sølvfarget Toyota Yaris. Politiet vet fortsatt ikke hvem personen var eller hvor han er.

Foto: Tor Aage Hansen

Fengsling

En av de tre som ble satt i varetekt, er løslatt, men siktelsen er opprettholdt.

De to andre fremstilles for forlenget varetektsfengsling fredag, melder Nettavisen.

– Vi har ennå ingen fornærmet i saken. I tillegg er det fortsatt to personer vi ikke har fått tak i. Det er ønskelig at alle som vet noe som helst om saken kan ta kontakt med oss og gi tips. Vi er interessert i alt av informasjon, uansett hva det er, sier Jensen til Nettavisen.

Les også: Sju kidnappingssaker i Oslo hittil i år: – Kodeksen er å ikke snakke med politiet